Nasrallah: Suudiler, Esad'a para teklif etti

Nasrallah: Suudiler, Esad'a para teklif etti

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan'ın Esad'a, İran'la ilişkileri kesmesi için iki kez para teklif ettiğini öne sürdü.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a, İran’la ilişkileri kesmesi karşılığında yüz milyarlarca dolar teklif ettiğini öne sürdü.

Sputnik’in Lübnan’ın el Ahbar gazetesinin aktardığı haber göre, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a iki kez teklif götürdüğü iddia etti.

Nasrallah, “Üst düzey Suudi makamlar ile Suriyeli heyet arasındaki görüşmelerde, Suudiler, İran ile ilişkilerin sonlandırılması karşılığında teröristleri artık desteklememe ve Suriye’nin yeniden inşası için yüz milyarlarca dolar aktarma teklifinde bulundu. Bu teklif hem önceki Kral Abdullah hem de şimdiki Kral Selman dönemlerinde yapıldı” dedi.

‘ESAD TEKLİFLERİ REDDETTİ’

Esad’ın teklifleri reddettiğini söyleyen Nasrallah, ”Bu da göstermektedir ki, Suriye’de yürüttükleri savaşın asıl nedeni İsrail karşıtı direniştir. Çünkü direniş hareketinin zaferleri, ABD’nin bölgedeki gündemine tehdit oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.