Myanmar'da 50'den fazla madenci göçük altında

Myanmar'da 50'den fazla madenci göçük altında

Güney Asya ülkesi Myanmar'da bir yeşim taşı madeninde 54 işçi toprak altında kaldı. İşçilerden haber alınamıyor.

Myanmar’da bir yeşim taşı madeninde 54 işçi göçük altında kaldı. Ülkenin kuzeyindeki Kaçin eyaletinin Hpakant kentinde meydana gelen olayda, yeterli güvenlik önlemleri alınmaması nedeniyle maden atıklarının işçilerin üzerine çöktüğü belirtildi.

Arama kurtarma çalışmalarında üç işçinin cansız bedenlerine ulaşılsa da, yetkililer umutsuz. Yeşim taşı zengini eyaletten milletvekili Tin Soe, “Kurtulamayacaklar. Bu mümkün değil çünkü çamurun altında gömüldüler. Cesetleri çıkarmak çok zor” dedi. Olayı yaşandığı madenin Shwe Nagar Koe Kaung ve Myanmar Thura isimli şirket tarafından işletildiği de açıklandı.

YEŞİM TAŞI ZENGİNİ, DENETLENMEYEN BÖLGE

Hpakant, Myanmar’ın yeterli güvenlik önlemi alınmayan madenleriyle ‘meşhur’ bir bölgesi. Yeşim taşı zengini bölgedeki madenlerden sıklıkla toprak kayması ve işçi ölümü haberleri geliyor. Global Wittness (Küresel Tanık) isimli sivil toplumunun verilerine göre, Myanmar’da 2014 yılında yaklaşık 31 milyar dolarlık yeşim taşı üretimi yapılmıştı. Uzmanlar, taşların büyük kısmının kaçakçılar tarafından Çin’e götürüldüğünü söylüyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.