Mustafa Kemal Atatürk anılıyor

Mustafa Kemal Atatürk anılıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hayatını kaybedişinin 80. yıl dönümünde tüm yurtta düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Cumhuriyetin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle tüm yurtta etkinlikler düzenleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk’ü anmak için yayımladığı mesajda 2023 vurgusu yaparken, CHP’nin mesajında ise “Devrimlerine olan bağlılığımızı yineliyoruz” denildi.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Atatürk’ün İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda yaşamını yitirdiği saat 09.05’te bayraklar yarıya indirildi ve saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Anıtkabir’de düzenlenen törende ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve mesajını okudu. Erdoğan deftere, “Zat-ı devletlerinin ve aziz şehitlerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni dahili ve harici bedhahların saldırılarına rağmen dünyanın en güçlü ve müreffeh devletlerinden biri yapma yolunda kararlılıkla yürüyoruz” yazdı. Mesajında ise, “Millî iradeye sahip çıkılması, demokrasinin güçlendirilmesi ve 2023 hedeflerimize ulaşılması için yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam ederken, geleceğimize her zamankinden daha büyük bir ümitle bakıyoruz” ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da bir mesaj yayımladı. Torun, “Ulusal bağımsızlığımızın mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. Yılında büyük bir özlemle ve saygıyla anıyoruz. O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken, O’na olan inancımızı tazeliyor, devrimlerine olan bağlılığımızı bir kez daha yineliyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.