Muş'ta, çığ düşmesi sonucu mahsur kalan 11 kişi kurtarıldı

Muş'ta, çığ düşmesi sonucu mahsur kalan 11 kişi kurtarıldı

Muş'ta çığda mahsur kalan 11 kişi kurtarıldı. Üç kişi hastanede tedavi altına alındı.

Muş’ta, hayvanları ile birlikte çıktıkları yola çığ düşünce mahsur kalan 11 kişi kurtarıldı. Mahsur kalan hayvan sahipleri, 2 saatlik çalışma sonucunda kurtarılırken, donma tehlikesi geçiren 3 kişi ise hastanede tedavi altına alındı.

Merkeze bağlı Sağlık köyünden sabah 07.00 sıralarında yaklaşık 100 büyük ve küçükbaş hayvanla yola çıkan 11 kişi, bir süre ilerledikten sonra Çavuştepe Mevkii’ne çığ düşünce mahsur kaldı. 11 köylü içerisinden Nesim (10) Ahmet (22) ve Erkan Erez (23) kardeşler donma tehlikesi geçirince jandarmadan yardım istendi. Yaklaşık 2 saat sonra köylülere ulaşan ekipler, donma tehlikesi geçiren kardeşleri ambulansla Muş Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Kar ve tipinin zaman zaman etkili olduğu bölgede mahsur kaldıklarını söyleyen Kemal Erez, “Sabah köylülerle hayvanlarımızı Muş’a getirmek için yola çıktık. Uzun süre yürüdükten sonra küçük bir çığ gelince mahsur kaldık. Çocuklarım da hastalanınca ilerleyemedik. Durumu yetkililere bildirdik. 3 oğlum soğuktan rahatsızlandı. Ekipler olmasaydı çocuklarım donacaktı” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.