Murat Yetkin yazdı: Erdoğan’ın önünde iki kritik tarih, 14 ve 19 Kasım

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan’ın önünde iki kritik tarih, 14 ve 19 Kasım

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yanısıra ekonomi bürokrasisindeki değişim yakından takip ediliyor.

ABD'de Trump'ın seçimi kaybetmesi sonrası Türkiye'nin dış politikasının nasıl bir seyir izleyeceği de merak konusu.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 'Erdoğan’ın önünde iki kritik tarih: 14 ve 19 Kasım' başlıklı yazısında, önümüzdeki günlerdeki muhtemel gelişmeleri ele aldı. 'Yetkinreport.com'daki yazının bir bölümü şöyle:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığından “Gidiyorum” demesine, gecikmiş bir “Güle güle” karşılığı vermesi kolay olmamıştır. Yakın zamana dek adeta halefi gibi takdim ettiği göz bebeğiydi. Bu süreçte Erdoğan’ın vites değiştirip hız kestiğine, ya da o görüntüyü verdiğine dair birkaç belirti ortaya çıktı.

...Bu işaretlerin somut gelişmeler olarak değerlendirilmesi için hem Batılı müttefiklerin, hem iç ve dış çevrelerin dikkatle takip ettiği iki kritik tarih var. İkisi de çok yakın: 14 Kasım ve 19 Kasım.
Neden mi?

14 Kasım’da Oruç Reis gemisinin Doğu Akdeniz’in halen araştırma yaptığı bölgedeki görev süresi doluyor.
19 Kasım ise Merkez Bankasının yeni faiz oranlarını belirleyeceği bildirilen, para politikası toplantısını yapması beklenen tarih.
Bu tarihler Erdoğan’ın içeride ve dışarıda yeni bir politikayı benimseyeceğine dair değil, ama şimdiye dek izlediği çizgide ısrar edip etmeyeceğine dair işaretler olarak yorumlanacak.
Nasıl mı?
YAZININ TAMAMI

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.