Murat Yetkin yazdı: Erdoğan sistemi daha da güçlendirme hazırlığında

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan sistemi daha da güçlendirme hazırlığında

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki değişiklik çalışmasının, sistemi yumuşatma yönünde olacağı beklentilerinin doğru olmadığını yazdı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yumuşatılacağı yönündeki iddia ve yorumları değerlendiren gazeteci Murat Yetkin, aksine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sistemi daha da güçlendirme hazırlığında olduğunu yazdı.

Yetkin, kişisel internet sitesinde yayınladığı ‘Hayal görmeyin, Erdoğan Cumhurbaşkanlığı sistemini daha da güçlendirme hazırlığında’ başlıklı yazısında sistem değişiklik hazırlığına dair iddia ve yorumları sıraladıktan sonra, “Oysa Ankara kulislerine alıcı gözle bakınca, bu beklentilerin fazla iyimser olduğunu, ortada Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde köklü değişikliğe gideceğine dair somut bir işaret olmadığı görülebiliyor” dedi.

Yetkin, sistemle ilgili yapılacak değişiklikler konusundaki çalışmayla ilgili “Norm temelli bir değişiklik öngörülmediği” yanıtı verildiğine dikkat çekerek, “Tabii tek karar verici Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu için, onun dediği gibi yapılacak ama bu çalışma bu soru ve sorunların herhangi birine dokunmayı amaçlamıyor; sadece sistemin daha da güçlendirilmesi, daha pürüzsüz işletilmesi için yürütülüyor” tespitini yaptı. Yetkin, “Erdoğan’ın yerel seçim yenilgisinden Cumhurbaşkanlığı sistemini daha çoğulcu hale getirme sonucu çıkardığı ve örneğin yüzde 50+1 gibi, Meclis’e bütçe yetkisi verme gibi düzenlemelere gideceği beklentisine girenler varsa, hayale kapılmamalarında fayda var. Tam tersine, Erdoğan sistemi daha güçlendirmek isteyebilir” dedi.

YAZININ TAMAMI

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.