Murat Yetkin yazdı: Demirtaş çıkacak Kaftancıoğlu girecek fısıltısı

Murat Yetkin yazdı: Demirtaş çıkacak Kaftancıoğlu girecek fısıltısı

Gazeteci Murat Yetkin, blogunda bugün yayınladığı yazısında, "Erdoğan, Soylu’ya İmamoğlu ve Yavaş’ı görevden aldırıp yerlerine valileri kayyum olarak atar mı?" sorusunu sordu ve kulislerde konuşulan bir iddiaya yer verdi.

Bir yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diğer yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedefinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu var. Gazeteci Murat Yetkin’e göre Ankara’da Mansur Yavaş, Mardin’de Ahmet Türk’ün kazanması AK Parti’de moral bozdu. Ama İstanbul’un kaybedilmesi Erdoğan’ın ‘yenilmezlik’ imajı için en büyük hasarı yarattı. Yetkin, Ankara kulislerinde fısıldanan bir iddiayı da yazdı.

İşte Yetkin’in yazısından bir bölüm;

Ankara’da Mansur Yavaş, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu birbiri ardına 25 yılın dosyalarını açtıkça, hükümet cephesinde tepkiler artıyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki ilçe kaymakamlıklarına MHP’den gelen tercihleri de dikkate alarak atamalar yaptıktan ve HDP’li belediyelere kayyum atadıktan sonra, Bahçeli’den tebrik telefonu alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şimdi İmamoğlu ve Yavaş’ı da görevden alabileceklerini ifade ediyor. T24’te Mehmet Yılmaz’ın yazdığı üzere, kendisi seçilmemiş, atanmış bir bakan olarak, seçilmiş başkanları “pejmürde” etmekten söz ediyor.

Eder mi? Edebilir mi?

        Erdoğan, Soylu’ya İmamoğlu ve Yavaş’ı görevden aldırıp yerlerine valileri kayyum olarak atar mı?

Hatta HDP’li belediyelere kayyum hamlesinin Kürt seçmeni AK Parti’den daha da uzaklaştırdığı saptamasından hareketle, Ankara kulislerinde fısıldandığı şekilde Selahattin Demirtaş’ı sanki            lütufta bulunuyormuş gibi tahliye edip, İstanbul’un dişli CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’yu hapse attırmak yoluna gidilebilir mi?

Yazının tümünü okumak için tıklayınız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.