Murat Yetkin: Putin, Erdoğan’ı Şam ile uzlaşmaya mı çekiyor?

Murat Yetkin: Putin, Erdoğan’ı Şam ile uzlaşmaya mı çekiyor?

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretini yazdı: Gelişmeler, Putin’in Erdoğan’ı Şam ile bir vadede uzlaşmaya mı çektiği sorusuna yol açıyor...

Türkiye ve ABD arasında, ‘güvenli bölge’ye ilişkin çalışmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin’e günübirlik ziyaretinde Suriye konusu ve Astana süreci de ele alındı. Türkiye tarafı İdlib ve yeni bir göç dalgasına ilişkin endişelerini aktarırken, Putin’in ‘teröre karşı mücadele’ vurgusu öne çıktı.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, ‘yetkinreport.com‘daki ‘Putin, Erdoğan’ı Şam ile uzlaşmaya mı çekiyor?‘ başlıklı yazısında, önümüzdeki günlerde nasıl bir süreçle karşılaşılabileceğini analiz etti.

Yetkin, gelişmeleri ele aldığı yazısını şöyle bağladı:

“Gelişmeler, Putin’in Erdoğan’ı Şam ile bir vadede uzlaşmaya mı çektiği sorusuna yol açıyor. Öyle anlaşılıyor ki Ankara da Suriye’deki durumun uzamasının ABD’ye ama daha da çok PKK’ya yaradığını giderek görüyor. Önümüzdeki süreçte Ankara ve Şam arasında Rusya (ve belki İran) üzerinden dolaylı temasların görülmesi şaşırtıcı olmamalı. Ancak bütün bunlar İdlib’teki durumun kırılganlığını ortadan kaldırmıyor.

Nitekim görüşme üzerinden 24 saat geçmeden bir Türk gözlem noktası daha Suriye güçlerince saldırıya uğradı. Oysa İdlib ateşinin kontrol altına alınmasının herkes için, Erdoğan için de yeni bir başlangıca vesile olabileceği anlaşılıyor.”

MURAT YETKİN’İN YAZISININ TAMAMI

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.