Murat Yetkin: İktidar sarhoşluğu

Murat Yetkin: İktidar sarhoşluğu

Murat Yetkin, seçimle başa gelenlerin seçim yenilgisini kabul edip demokratik olgunlukla koltuğu bırakmasının çoğulcu demokrasinin temel kuralı olduğunu ancak bu temel ilkenin dahi sarsıldığı günlerden geçildiğini yazdı.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 31 Mart seçimlerinden sonra yaşananları değerlendirirken, “Sorun, 17 yıldır iktidarda olan AK Parti yöneticilerinin gelinen aşamada kendi iktidarlarında düzenlenen bir seçimin sonuçlarını dahi kabullenemeyecek kadar iktidar sarhoşluğu içine düşmüş, iktidar ve onun nimetlerine bağımlı hale gelmiş olmaları” dedi. Yetkin, kendi sitesinde yayınladığı yazısında, AK Parti içinde yenilgiyi kabullenme olgunluğunun gösterilmesini isteyenler olduğunu da dile getirdi.

“Erdoğan, belki de medyanın artık yüzde 90 oranında kendi yörüngesine girdiği ve millet kesesinden dökülen paralara karşı hiçbir işe yaramadığı ortamda, fısıltı gazetesinin devreye girdiğinin farkında değil” diyen Yetkin, şöyle devam etti: “Belki de günlerdir İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak ile çalışmak istemediğini, ancak Şenocak’ın daha etkili bir torpille yerini koruduğunun ve eğer Erdoğan son üç gün gelip İstanbul’a kamp kurmamış olsa AK parti teşkilatının Yıldırım için elinin ucuyla çalışmaya devam edeceğinin konuşulduğunu duymamıştır. Belki de Beştepe personelinden aynı ekibin içinde olanlar, milletin kulaktan kulağa bunları fısıldadığını kendisine iletmiyordur. Ama bunlar konuşuluyor. AK Parti içindeki bir ekibin kendi koltuklarını korumak için İstanbul’daki, Ankara’daki seçim sonuçlarını, her ne pahasına olursa olsun tersine çevirmek için çabaladıkları konuşuluyor.”

Murat Yetkin, yazısında şu soruyu sordu: “Velev ki, zorlaya zorlaya sayımlarda, her türlü yöntem mubah sayılarak Yıldırım üç-beş bin oyla galip ilan edildi? Buna fanatik yandaşlar dışında kim inanacak? Milletin elinden seçim sandığını da çekip almış olmayacak mısınız? Halk sandıktan çıkanın kazanacağına da güvenemeyecekse, neye güvenecek? Bunu hiç düşündünüz mü?”

“Yoksa birileri, şu ana dek sükûnetini koruyan muhalefete rağmen, bazı kışkırtıcıları sokağa sürüp, bunları muhalefetin sokağa dökülmesi, dolayısıyla tabii ki kısa yoldan terörizm bağlantısı ilan etmeyi filan mı düşünüyor? Aman ha!”

YAZININ TAMAMI

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.