Murat Yetkin: Erdoğan hedeflerini aldı

Murat Yetkin: Erdoğan hedeflerini aldı

Murat Yetkin kişisel blogunda Suriye'deki harekata 120 saat ara verilmesini ve Pence-Erdoğan görüşmesini yazdı. Yetkin Türkiye'nin hedeflerini 'kağıt üzerinde aldığını' belirtti.

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogunda ABD ile sağlanan anlaşma gereği Suriye’nin kuzeydoğusundaki harekata ara verilmesini değerlendirdi. Türkiye’nin yıllardır Suriye’de güvenli bölge için diplomasi yürüttüğünü ama bunu ancak askeri harekat ile kabul ettiğini anlatan Yetkin 80 dakikası ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında olmak üzere, toplam 4 saat 20 dakika süren görüşmeyi ve görüşmelerin sonunda hem Mike Pence, hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından ayrı ayrı yapılan açıklamalara değindi.

Yetkin Erdoğan’ın Trump’ın mektubunu ‘sineye çektiğini’, ‘görüşmem’ dediği halde Pence ile görüştüğünü ama Suriye hedeflerinin çoğunu kağıt üzerinde de olsa aldığını ifade etti.

YAZININ TAMAMI

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.