Murat Papuç: Osman Kavala'yı ben ihbar etmedim

Murat Papuç: Osman Kavala'yı ben ihbar etmedim

Gezi Eylemleri için ifade verdiği öne sürülen Murat Pabuç, "Kişi ve kurumları ihbar etmedim" dedi. Papuç'un 2016 yılında Osman Kavala'nın adını verdiği iddia edilmişti.

Anadolu Kültür çalışanları ve akademisyenlere yönelik gözaltılarda, “Gezi Eylemleri için ihbarda bulunduğu” öne sürülen eski asker Murat Papuç açıklama yaptı. “Akademik çalışmaları nedeniyle bazı kişilerle görüşmeler yaptığını” söyleyen Papuç, soruşturmaya konu edilen ifadelerdeki isimlerin kendisi tarafından ihbar edilmediğini söyledi.

Savcılığa bir açıklama gönderen Papuç, “Son dönemde adları çok sık gündeme gelen kişi ve kurumları dahi ihbar etmem ve ceza uygulanmasını istemem söz konusu değildir. Yürüttüğünüz soruşturma çerçevesinde bu uyarılarımın dikkate alınmasını ve şahsıma atfedilen görüşlerin bir dayanak olarak kullanılmasının sona ermesini talep ediyorum” dedi.

NE OLMUŞTU?

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, Kavala soruşturması dosyasında ‘ihbarcı’ olarak yer alan ismin eski asker Murat Papuç olduğunu yazmıştı. Papuç’un, “TKP’li emekli asker” olduğunu belirten Oğur, Papuç’un 2016 yılında verdiğini belirttiği ifadesi için, “İfadesinde önce çözüm süreci için faaliyetler yürüten STK’lardan dert yanmış, sonra konuyu Gezi’ye getirip, hem çözüm süreciyle ilgili faaliyetlerin hem de Gezi’nin arkasındaki finansörün ismini vermiş; Osman Kavala” demişti. TKP ise yaptığı açıklamada Pabuç’un 2015 yılı itibarı ile parti ile bağlantısının kesildiğini duyurmuştu. (Kaynak: Yön Haber)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.