Muharrem İnce: Saray'a giden CHP'liyi biliyorum

Muharrem İnce: Saray'a giden CHP'liyi biliyorum

Muharrem İnce, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmeye kendisinin değil, CHP Genel Başkan Yardımçcılığı görevinde bulunan bir kişinin gittiğini ileri sürdü.

CHP’den ayrılıp parti kuracağı ileri sürülen Muharrem İnce Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştüğünü yazan gazeteci Talat Atilla’yı yalanlayan Muharrem İnce, ““O gazeteciyi kullandılar. Kimin kullandığını da biliyorum” dedi.

İnce, “Beştepe’ye Cumhurbaşkanlığı Sarayına giden bir CHP’li var ama o ben değilim. Gidenin kim olduğunu da biliyorum. Bir genel başkan yardımcısı gitti Saray’a, Tayyip Erdoğan’a. Görüştü.” diye konuştu. İnce “Niye adını açıklamıyorsunuz o zaman” sorusunu “Yüzde 100 emin olsam açıklayacağım ama yüzde 99 eminim ve vicdanım o yüzde 1’den ötürü açıklamamı engelliyor. Ama söylüyorum işte bir genel başkan yardımcısı” diye yanıtladı. İnce, sözünü ettiği kişinin artık genel başkan yardımcısı olmadığını da söyledi.

İnce Cumhurbaşkanlığı seçiminin olduğu günle ilgili olarak “O gece ortadan kaybolmanız, İsmail Küçükkaya’ya mesaj atmanız ve ‘Adam kazandı’ demeniz çok tepki topladı. Milyonları hayal kırıklığına uğrattınız” eleştirisini de “Doğru. Haklısınız. Uğrattım. Ben seçim kampanyasını çok iyi götürdüm ama yenilgiyi kötü yönettim. Çok kötü yönettim” diye yanıtladı.

İnce, “Tuncay Özkan seçim gecesi ile ilgili olarak Levent Gültekin’e ‘Muharrem İnce o gece sarhoştu’ diyor. O da bunu yayıyor. Yahu o gece yanımda birçok partili var. Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay var. Bekledim ki, biri de çıksın ‘Değildi. Beraberdik’ desin. Hiçbiri çıkmadı” dedi.

Muharrem İnce, CHP’yi böldüğü eleştirileri üzerine ise şöyle konuştu: “Yahu bugünkü sistemde bölmek mümkün değil ki! Ben bir parti kurup gidip bunu Cumhur İttifakı’na mı eklemleyeceğim. Mümkün mü?” … “Bu sistemde bir bölen olmak mümkün değil. Yüzde 51 lazım. Ben gidip AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na katılmayacağıma göre demek ki bir şeyi bölmüyorum. Zaten akıl var, izan var. De ki ben gittim Cumhur İttifakı’na. Yahu 1 tek taraftarımı, bir tek kişiyi oraya götürebilir miyim? Ben AK Parti karşıtı olarak bir anlam ifade ediyorum. AK Parti’ye bir kişi bile götüremem ki.”

“Ben bir parti kurmuyorum. Ben yola çıkıyorum. Yüzde 31’le bıraktım. Şimdi onu yüzde 51’e çıkarmak için yola çıkıyorum… Bu yol Diyarbakır’da karpuz tarlasına gidiyor. Diyarbakır’da kardeşlerimle karpuz toplayacağım, Sümbül Deresi’nde işçilerle olacağım, Rize’de çay toplayacağım. Yollara çıkıyorum, halka emanet edeceğim kendimi. Parti kurmuyorum. Halkla beraber yola çıkıyorum. Harekete geçiyorum. Bir hareket başlatıyorum. Halkla beraber” diyen İnce hareketini Fransa’daki Macron örneğine benzetti: “Evet. Niye olmasın. Macron gibi de diyebiliriz. Bu hareket yarın bir partiye dönüşür mü, yoksa partiler o hareketin arkasına mı takılır bilmem. Ben yola çıkıyorum. Ben yüzde 9, yüzde 10, yüzde 12 ya da yüzde 49 için çıkmıyorum yola. Yüzde 51 için çıkıyorum.”

SÖYLEŞİNİN TAMAMI

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.