Muharrem İnce: Kürtler sıkışmış durumda

Muharrem İnce: Kürtler sıkışmış durumda

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, gençlerin özgür olmadığını söyledi. İnce, "Tweet atamayan, Wikipedia'ya bakamayan, telefonum dinleniyor mu diye korkan bir nesil, hiçbir şey yapamaz" dedi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Star TV canlı yayınında Nazlı Çelik’in sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “HDP barajı geçmeli” açıklamasının üzerine Muharrem İnce ”CHP’den hiç kimse oy verelim diyemez, diyorsa yanlış yapıyordur bireyseldir. Bunu ortaya atanlar siyaseti bilmeyen insanlar” dedi.

‘KÜRTLER SIKIŞMIŞ DURUMDA’

“Kürt seçmenden oy alabileceğinizi düşünüyor musunuz” sorusuna İnce, “Bugün Van’daydım, bana bozkurt işareti yapıyor, cumhurbaşkanlığında ‘Oyum sana’ diyor, bana HDP’nin kullandığı barış işaretini yapıyor, ‘Oyum sana’ diyor, Kürtler sıkışmış durumda, neden vermesinler” yanıtını verdi.

“Gençler özgür olacak” diyen İnce, “Tweet atamayan, Wikipedia’ya bakamayan, telefonum dinleniyor mu diye korkan bir nesil, hiçbir şey yapamaz. Ancak Batı’nın ürettiği telefonları alırız, her sene de bir telefon değiştiririz” diye konuştu.

‘BİZİM PETROLÜMÜZ GENÇLİK’

Cumhurbaşkanı adaylarının bol vaatte bulunmasının inandırıcılık sorunu oluşturmadığı sorulan Muharrem İnce, “Kaynak sıkıntısı yok. Suriyelilere 40 milyar kaynak buluyorsun, sırf Erdoğan’ın kişisel hırsı için. 40 milyar oraya kaynak buluyorsun, saraya kaynak buluyorsun öğretmenler mi kaynak bulamıyorsun? Meral atıl, denizler atıl, devreye sokarız para. Türkiye’nin yaş ortalaması 29. Bu müthiş bir şey. Bu bizim petrolümüz. Ama bu petrolü doğru çıkarmalıyız, doğru işlemeliyiz” ifadeleri kullandı.

Eğitim ve sınav sistemiyle ilgili çalışmaları olduğu söyleyen İnce, “Çocukları mahvettiler, perişan ettiler. Cumhurbaşkanı olunca, ‘TEOG’u kaldırım’ demeyeceğim. Cumhurbaşkanı olduğumda eğitimle ilgili herkesi masanın etrafına toplayacağız. AK Partililer de, MHP’liler, HDP’liler de herkes olacak” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.