Muharrem İnce: Genel Başkan olmak için yanıp tutuşmuyorum

Muharrem İnce: Genel Başkan olmak için yanıp tutuşmuyorum

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partideki kurultay tartışmalarının sona ermesi gerektiğini söyledi. İnce, "İnanın genel başkan olmak için yanıp tutuşmuyorum. Ben cumhurbaşkanı adayı oldum. Ülkeyi yönetecektim bu daha büyük bir şey" dedi.

CHP’nin 24 Haziran seçimindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

‘BEN KAZANMAYA İNANMIŞTIM’

24 Haziran seçimini değerlendiren İnce, “Devlet eşittir parti olmuş bir partiyle yarıştık. Devletin tüm imkanlarını kullanan Erdoğan’la yarıştım. İlk kez 30 barajını aştık. Ecevit’ten beri, 41 yıl sonra. İlk kez kazanabiliriz umudunu yerleştirdik. Meydanları doldurduk. Dün İzmir’deydim. Belediye Başkanımız diyor ki hiçbir mitingde böyle kalabalık görmedim. Medyada yer alamadık ama sosyal medya bize aitti” dedi.

Seçim gecesi neden açıklama yapmadığını anlatan İnce, “Parti başkanı 2’nci tura kaldık dedi, televizyonlar kaybettiğimizi söylüyor. Akşener, Kılıçdaroğlu çıktı mı? Ben neden çıkayım? Herkese diyorum ki oyuna gelmeyin. Bu seçimde başaramadık ama önümüzdeki seçimde başaracağız umudunu yükseltik. Çıksaydım bir açıklama yapsaydım, bir cümle çekilecek ve üzerine gidilecekti” diye konuştu.

“Ben kazanmaya inanmıştım” diyen Muharrem İnce, “CHP’nin girip de yenildiği 10’uncu seçim bu. Diğer 9 seçimde neden bu kadar hayal kırıklığı olmadı? Çünkü herkes inanmıştı” ifadelerini kullandı.

‘SOLUN BİRLİKTELİĞİ YETMEZ, MİLLETİN BİRLİKTELİĞİ LAZIM’

Seçim kazanmak için yüzde 50+1 oy oranı gerektiğini hatırlatan İnce, “Bu ülkede 40 yıl solun birlikteliği tartışıldı. Bu artık geçersiz. Ecevit yüzde 21 ile kazandı. Ama artık 50+1 gerekiyor. Solun birlikteliği buna yetmez. Milletin beraberliği lazım. Bize oy vermeye eli gitmeyen ama Erdoğan’a da oy vermeyecek olan kesim kıyamadı sandığa gitti” dedi.

‘KURULTAY TARTIŞMALARINI KAPATMAMIZ LAZIM’

CHP’deki kurultay tartışmalarına değinen İnce, şunları söyledi:

“Bu tartışmaları artık kapatmamız lazım ama açıklamamız da lazım. Önümüzdeki seçimin çalışmasını yapmamız lazım. Kılıçdaroğlu seçim sürecinde çok özverili bir çalışma götürdü. Bana destek oldu. Ama çift seslilik vardı. Gülen konusunda açıklamalarımızda çift başlılık görüntüsü çıktı. Bir partinin genel başkanı aday olmazsa böyle olur. Çift başlılık sona ermesi için genel başkan olmak istedim. İhsanoğlu’nda da denedik gördük olmadı. 500 günlük süreci yürütebilmem için genel başkan olmam lazım. Tüm çalışmayı yürütebilmek için bu gerekli.”

‘HİÇBİR PARTİ MUHALEFET YAPAMIYOR’

Muhalefetin yeterli olmadığını belirten Muharrem İnce, “Şu anda muhalefetin ortalığı ayağa kaldırması lazım, muhalefet yok ortada. Ortalık yangın yeri sadece CHP değil hiçbir parti muhalefet yapamıyor. Biz Merkez Bankası’nın bağımsız olması gerektiğini söyledik. Damadı al oradan, dolar 1 lira düşer” şeklinde konuştu.

Kurultay çağrısı sürecinde doğru olmayan haberler yapıldığını söyleyen İnce, şöyle devam etti:

GENEL BAŞKAN OLMAK İÇİN YANIP TUTUŞMUYORUM: “Kurultayı toplayalım dedim, değişimi gerçekleştirelim yurdun dört bir yanından başlıyayım çalışmalara dedim. Medyada Kılıçdaroğlu ve benim hakkımda çıkan haberlerin çoğu yalan. Bana güvenmediğini söylediğini kendisi de il başkanları toplantısında yalanladı. Kurultay tartışmasında 630 oldu, yok geri çekti 550 oldu falan. Bunlar gereksiz tartışmalar. Partinin bu direnci karşısında kaybediyoruz. İnanın genel başkan olmak için yanıp tutuşmuyorum. Ben cumhurbaşkanı adayı oldum. Ülkeyi yönetecektim bu daha büyük bir şey.”

BENİ 3 YÖNETİCİ ÇAĞIRSA NE OLUR ÇAĞIRMASA NE OLUR: “Seçimden 66 gün sonra seçim toplantısını değerlendirdiler, cumhurbaşkanı adayını çağırmadılar. Parti demokratik tepkisini göstermeliydi. ‘Siz kimsiniz neden çağırmadınız adayı?’ demeleri lazımdı partililerin. Ben partiyi karıştırmıyorum. Ben dışlandım demedim davet edilmedim dedim. Beni 3 yönetici çağırsa ne olur çağırmasa ne olur. Ben milletin gönlüne bakarım.”

SORUMLULUK İMZA VERMEYE DELEGELER VE YÖNETİME AİT: “Önümüzde yerel seçim var. Partimin başarılı olması için elimden geleni yapacağım. Bizim yenileşmeye ihtiyacımız var yerel seçim için. İYİ Parti bunu yapabildi. Partimin 630 delegesi kurultay toplansın demiş. Demek ki bine yakın oy alacağım. Buna rağmen kurultay toplanmamışsa evi yıkacak halimiz yok. Tüm sorumluluk kurultayda imza vermeyen delegelere ve parti yönetimine aittir. Asla başarısız olsun da top ayağıma gelsin demem. Başarılı olmak için elimden geleni yaparım. Sayın Genel Başkanla düşman değiliz.”

BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM: “Ben önümüzdeki dönem cumhurbaşkanı adayı olacağım Bunda kararlıyım. Bundan önce cumhurbaşkanlığı seçimine 5 yıl var, ama ben 5 yıl süreceğini sanmıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce ne olur onu bilemiyorum. Ama benim böyle bir talebim (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı) yok. Bana bunu söyleyenler var. Partim böyle bir teklifle gelirse, ben cumhurbaşkanı adayı olacağım derim. Şu da olur tabi. Bugün İstanbul’u alacak olan bir belediye başkanı, doğal cumhurbaşkanı adayıdır zaten. Ben siyasetin gerekliliğini söylüyorum. Siz ya da başkası, İstanbul 94’ten bu yana AKP’nin elinde. Aday olmak ve kazanmak lazım. Benim üzerimden konuşmayalım bunu. İBB’yi alan bir kişi -benim üzerimden konuşmayalım- 25 yıllık AKP saltanatını yıkacak bir kişi cumhurbaşkanlığını da alır. O kadar popüler olur ki onu alan kişi ne CHP Genel başkanı kalır, ne cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kalır. Kazanırsa mutlaka cumhurbaşkanı adayı o kişi olur.” (KAYNAK: CNN TÜRK)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.