Muharrem İnce: Erdoğan'ın amacı Kandil'e operasyon değil

Muharrem İnce: Erdoğan'ın amacı Kandil'e operasyon değil

Muharrem İnce, iktidarın Kandil'e operasyon yapılacağı yönündeki iddialarının 'ciddiyetsiz' olduğunu söyledi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce NTV canlı yayınında Ahmet Arpad’ın sorularını yanıtladı.

MEYDANLARI NASIL GÖRÜYORSUNUZ: 4 Mayıs günü adaylığım açıklandı. 36 günde işte 52 vilayete gittim. 77.mitingimizi bugün Kocaeli’de yaptık. Yarın İstanbul’dayım, 5 farklı noktada ilçelerimizde buluşacağız. En son Silivri’de olacağız gece. Pazartesi günü Diyarbakır’a gidiyorum. Planlamamızda bir hata olmazsa 106 mitingle tamamlayacağız.

ADAYLIĞINIZ AÇIKLANMADAN SEÇİME HAZIRLANDINIZ MI: Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkan adayı olmuş birisi ben bu ülkeyi yönetme iddiasındayım diyordur zaten. Ödevime çalışmak, dersine çalışmak, ülkeyi yönetmeye hazır olmak, her konuda kendini yetiştirmek, 16 yıllık milletvekilliği birikimiyle bir kadro kurmak, sanayisinden, eğitimine, dış politikasına güvenliğine kafa yormak, çareler üretmek tabii ki 36 günün işi değil.

SEÇİM ÇALIŞMALARINI NASIL BİR EKİPLE YÜRÜTÜYORSUNUZ:Toplumun barışmaya ihtiyacı, hıuzura ihtiyacı, gülümsemeye ve hayal kurmaya ihtiyacı var. 16 yılda o kadar gerdi ki Erdoğan millet, herkes mutsuz herkes huzursuz. Kağıt toplayan bir çocuk, milletvekili arkadaşımız soruyor, “Senin hayalin ne” diye. “Benim hayalim büyük karton bulmak. Büyük karton çok para yapıyor.” Çocuğun hayaline bakın nerelere düşürmüş çocukları. Ben çocuklara hayal kurdurmak istiyorum. Uzay üssünde olduklarını, araba geliştirdiklerini, yabancı dil öğrendiklerini hayal ettirmek istiyorum. İyi avukat, iyi öğretmen olduklarını hayal ettirmek istiyorum. Gençlerin çocukların hayali yok bu ülkede. Mizah siyasetin vazgeçilmezidir. Mizah yoksa kaba olur siyaset. Mizah olmazsa meydanlarda çöp dersiniz, tezek dersiniz, cibiliyetsiz dersiniz. Bu mizah yönü olmayan insanların işidir. Oysa siyasette karşıdaki iğnelerken, ona laf söylerken esprili yanıt vermeniz lazımdır. İnsanları düşündürtmeniz ve güldürmeniz lazım.

Kabalaşmamanız lazım. Kimse kabalaştığımı söyleyemez. Bugün 40 derecenin üzerinde bir sıcaklıkta miting yaparken ben rahatsız oldum. Ter akıyor ve insanlar sizi dinliyorlar orada oruçlu olanlar var. O insanları oradan mutlu göndermeniz lazım, umutlarını tazeleyerek göndermeniz lazım. Çocuklarımızın geleceği iyi olacak diye onlara bir şey vermeniz lazım.  Arkada müthiş bir kadro var. Muharrem İnce çıkıyor, eğitim anlatıyor, dış politika anlatıyor ama arkada müthiş birikimli bir kadro var.

KANDİL’E OPERASYONU DESTEKLİYOR MUSUNUZ: Çok üzülüyorum. Mesele destek meselesi değil. Davul ile zurna ile operasyon olur mu. Biz geliyoruz kaçın demektir. Erdoğan’ın derdi Kandil falan değil, derdi seçim. Senin bunu meydanlarda oy devşirmek için yaptığını biliyorum. Yapamayacağını da bal gibi biliyorum. Sizin İran ile anlaşmadan ABD ile anlaşmadan bunu yapamayacağınızı ben biliyorum. Bunu siyaset için kullanmak yanlıştır. Erdoğan ve hükümeti ciddiyete davet ediyorum. Siyasete alet etmeleri orduyu yıpratır.

ADALET BAKANLIĞI’NA GİDEN CHP’LİLER GÜLEN’İN İADE BELGELERİNDE EKSİKLİK TESPİT ETTİ Mİ: Ben Fethullah Gülen’i usulüne uygun istemedi dedim. İstedik dediler. Muharrem İnce gelsin dosyaları ona açalım dediler. Arkadaşlarım 85 klasör dediklerine bakmayın dediler 27 klasör var dediler. İade talebiyle ilgili 7 dosya var bunların 4’ü 15 Temmuz öncesindeki olaylarla ilgili.

Fethullah Gülen’in iade talebi bakanlığa gelmiş, bakanlık niye 6 ay bekletmiş. Bu kararı kim vermiş. Polis meslek yüksek okullarının çalınma 8 Haziran 2015’te hazırlanmış 7 ay sonra verilmiş, neden?

Bazı belgeleri elden verdik diyorlar. Bunları görmek istedik bunları da göstermediler. Bazı dosyalarda suç tarihi 2011’den başlıyor. Erdoğan’a göre milat kaçtı 17-25 Aralık 2013. Suç tarihini 2011 derseniz inandırıcı olur musunuz.

Mayıs 2012’de beş milletvekili Fethullah Gülen’i ziyaret edecek, siz suç tarihini 2011 diyeceksiniz. Bülent Arınç-Fethullah Gülen görüşmesi 2013 yılında. Bu dosyaları 6-7 ay neden beklettiniz.

ABD kesin delil istiyor. Darbeyi enişteden öğrenmişsin. Soruları çalanlarla Fethullah Gülen arasında kesin delil ortaya koy diyor ABD. Bunu koyamamışsın.

ABD, Adil Öksüz’ü elinden neden kaçırdın diyor. ABD ile hiç olmadığım kadar yakınız diyorsun ama ABD vermiyor, bu nasıl dünya liderliği. ABD vermek istemiyor, bunlar da alşmak istemiyor. Burada en can alıcı nokta 7 dosyanın bekletilmesidir.
Kimden bilgi aldığım onu ilgilendirmez, bunlara cevap versin. Dosyalar 7 ay neden bekledi.

FETÖ’yü temizlesek AKP’nin yarısı gider. Bütün millet bunları biliyor. Bunlar hala kucak kucağa. Birlikte ihanet ettiler. Ne zaman FETÖ bunlara ihanet etti, o zaman kavga başladı. FETÖ’yü 15 kat büyüttüler. FETÖ, IŞİD ve PKK ile mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.

APOLET SÖKME TARTIŞMASI: Orada Erdoğan bayrağı övmüyor. siyasi rakibi Muharrem İnce’yi eleştiriyor, Paşa da alkışlıyor. Biz balkanları askerlerin siyasete girmesinden dolayı kaybettik. Sözümün arkasındayım Cumhurbaşkanı olunca emekli ederim. Erdoğan’ı alkışlaması beni yuhalaması demektir. O paşaların hakkını ben çok savundum. Türk ordusuna nasıl sahip çıktığımı çok iyi bilirler. Sahip çıkılması gerekiyorsa sahip çıkarım.

ARPAD’IN ‘2. TURDA NASIL BİR YOL İZLEYECEKSİNİZ’ SORUNA TEPKİ: Sizin ikinci turdaki tutumunuz ne olacak. Erdoğan’ın 16 mitingini baştan sona vermiştiniz. 77 mitinginden birinin tamamını vermemişsiniz. Sizin ikinci turda tavrınız ne olacak. Erdoğan’ın 600 vekille birlikte tek tek fotoğraf çektirmesini bile vermişsiniz.

Başlarken ikinci tur diye başladım. 36 gün sonra dedim ki birinci turda kazanacağım. Ben birinci turda kazanma üzerine strateji kuruyorum. Ben hep uzlaşma kültüründen bahsediyorum. AKP’li vekillerden de destek alacağıma inanıyorum. Erdoğan kazanırsa ülkenin geleceğinden korkuyorum. Benim adaylığımla birlikte umut olduğunu görüyorum. Ben bir günde doların düşeceğine inanıyorum. Millet kemer sıkmayacak devlet kemer sıkacak. 901 milyon lira devlet kira ödedi. Ev sahibi iken kiracı oldu.

ERDOĞAN’IN SARAYINI YIKACAK MISINIZ: İşsizlik gençlerde yüzde 20’lere çıkmış. Böyle bir ortamdan nasıl çıkacağız. Bir devlet de bir insana benzer. Bir organ fazla büyür diğerleri küçülürse ucube ortaya çıkar. Tarım büyürken sanayi de büyüyecek. Topyekun bir kalkınma olması lazım. Önce zihniyet değişmesi lazım. Sara’ın yıkılması derken gerçekten yıkmaktan bahsetmiyorum. Biraz ciddi ol diyorum Erdoğan’a. O kadar para ödenmiş neden yıkayım? O saray düzenini yıkarım demek istiyorum. Kendisi bıldırcın yiyor, millete GDO’lu yiyecek yediriyorsun. Özgür ve konuşan bir Türkiye yaratacağız. Her mahallede kreş açacağız, çocuk kreşe anne işe. Kadın ve gençler hayata katılacaklar. Atıl olan değerlerimiz var. Sanayimiz, tarım alanlarımız gençlerimiz… İnsanlarımızı ruh lazım. Ben bazen aklımızla dalga geçtiğini düşünüyorum. Demek ki iş bulamayan gençlere çözümü yok. Bu vaatte bulunan birinin yüzde 1 oy almaması lazım.

CUMHURBAŞKANI SEÇİLİRSENİZ YETKİLERİN NE KADARINI KULLANACAKSINIZ:  Cumhurbaşkanı seçilince düzeltmek için yetkileri sonuna kadar kullnacağım. Tek bir kişi yargı o, doktor o, bakan o. Bakanların bir etkisi yok yetkisi yok. Yargıyı tarafsız ve bağımsız bir hale getirmeliyiz. 3 ayda bağımsız ve tarafsız yargı kurmak mümkün. Güçler yarılığı olmadam olmaz. Eskisi de iyi değildi.

Eksikleri giderilmiş bir parlamenter sisteme geçeceğiz. Çökertilmiş kurumları restorasyon sürecinden geçireceğiz. 2 yıllık restorasyon sürecinde yetkilerimi kullanacağım.

3 YARDIMCI, 20-25 ARASINDA BAKAN OLACAK: 3 tane cumhurbaşkanı yardımcısı düşünüyorum. En çok 4 olur. 20-25 arasında bakan olacak. Mevcut bakanlıklardan değişecek olanlar var. Benden en çok duyacağınız iki kelime kalite ve girişimcilik olacak. 2 yıl süresinin bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.

Beni her gün 15 kanalda görmeyeceksiniz. Yndaş gazetecilerle ekrana çıkmayacağım. Özgürce tweet atacaklar. Gençlerin hayal kurmalarını sağlayacağım.

İLK RESMİ DİLİ, İKİNCİ ANASININ EVİNDEKİ DİLİ ÖĞRETECEĞİZ: Dil ve din eğitimini önemsiyorum. Trabzon’da ne anlatıyorsam Diyarbakır’da onu anlatıyorum. İlk önce resmi dili öğreteceğiz. İkinci oalrak anasının evindeki dili öğreteceğiz. Üçüncü olarak en çok kullanılan yabancı dili öğreteceğiz. Eğitim sistemi bir kere değişecek ve orada kalacak. Eğitim modeli üzerinde taraflarla uzlaşarak karar vereceğiz. Öğretmenlikte mülakatı kaldıracağız. Mülakat varsa liyakat vardır

Türkiye’nin yeni bir anlayışa, vizyona ihtiyacı var. Sabit kur gibi ilkel yöntemlere başvurmayacağız. Yatırımcının önünü açacağız. Maç başladıktan sonra kural değişmeyecek AR-GE teşviki vereceğiz. Merkez Bankası bağımsız olacak, kamu disiplini sağlanacak. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.