Muharrem İnce: Erdoğan'a beş ay kıdemim var

Muharrem İnce: Erdoğan'a beş ay kıdemim var

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce: Herkesin tarafsız cumhurbaşkanı olacağım.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı tanıtım toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Muharrem İnce gel bakalım buraya!” çağrısıyla kürsüye gelen Muharrem İnce, “Allah’ın izniyle, milletin isteğiyle 24 Haziran’da cumhurbaşkanı olacağım” dedi. CHP rozetini çıkaran İnce, “Ben tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım, rozetimi size emanet ediyorum” diyerek 39 yıldır taşıdığını söylediği CHP rozetini Kılıçdaroğlu’na emanet etti. Kılıçdaroğlu da İnce’ye Türk bayrağı rozeti taktı.

İnce, Erdoğan’ın kendisiyle ilgili “Devleti yönetecek tecrübesi yok” açıklamasını hatırlatarak, “Ben 3 Kasım 2002’de milletvekili seçildim o 9 Mart 2003’te seçildi. 5 ay kıdemim var sana” dedi. CHP cumhurbaşkanı adayı ayrıca, “50 bin avukat… Cübbelerinizi 24 Haziran günü arabanızda tutun. Her an sizi YSK’nın önüne çağırabilirim hazır olun. Sandıkta oyu, sınav sorularını, hazineden parayı çaldırmayacağız” şeklinde konuştu. İnce konuşmasında, Kürt şair Ahmet Arif’in ‘Haberin var mı taş duvar?’ şiirini de okudu.

‘İki derdimiz var. Yüzde 51’i almak, iki yüzde yüzü tarafsız yönetmek. Terör nereden gelirse gelsin, ister FETÖ’den, ister PKK’dan, müdahale edeceğim’ diyen Muharrem İnce konuşmasına Cengiz Han’a ait ‘Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir memleketi kurtarır!’ sözünü salona tekrar ettirerek ‘helal olsun’ size diyerek bitirdi.

Muharrem İnce’nin promter kullanmadan yaptığı konuşmasından satır başları şöyle:

ROZETİMİ EMANET EDİYORUM: Hep söylediniz parti başkanından cumhurbaşkanı olmaz. Parti üyesinden cumhurbaşkanı olmaz. Ben de bu görüşünüze katıldım. 24 Haziran’da Allah’ın izini milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olacağım. Sadece CHP’lilerin değil, sadece bu salonda bulunanların değil. 80 milyonun herkesin AK Partililerin, MHP’lilerin, Kürtlerin, Türklerin, Alevilerin, Sünnilerin herkesin cumhurbaşkanı olmak için. Onun için 15 yaşında 79 ara seçimlerinde sokaklara afiş asmaya çıkmış ve 39 yıl CHP’nin rozetini taşımış biri olarak ben tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım ve rozetimi size emanet ediyorum.

DÜŞÜNMEYENDEN FAYDA GELMEZ: Kardeşim dediğinin evine helikopter gönderenden, kendinden başka hiçbir şey düşünmeyenden bu millete fayda gelmez. Bu iki parti başkanına iyi bak. Kim kendini, kim milleti düşünüyor. Bu iki parti başkanına iyi bak. Kim kendini, kim milleti düşünüyor. 24 Haziran’da fetret dönemini birlikte bitireceğiz. Cumhurbaşkanı tektir. AK Parti’nin CHP’nin olmaz. Partisiz olur. Şimdi bana diyor ki; senin tecrüben yeter mi devleti yönetmeye. Ben 3 Kasım 2002’de milletvekili oldum. Sayın Erdoğan Mart 2003’te oldu. Ben ondan 5 ay kıdemliyim. Askere gitseydik, ben çavuş o onbaşı olurdu. Ne tecrübesi? Grup başkanvekilliği yapmışım. 1 Mart 2003 tezkeresinde oy kullanmış milletvekiliyim. Sayın Erdoğan milletvekili olduğu gün Meclis’e geldi, parmak izini kullanamadı. Aşağılamak için söylemiyorum. Bülent Arınç yardımcı oldu. Bir günlük milletvekili iken başbakan oldu. 16 yıllık milletvekilinden cumhurbaşkanı yapmayacaksınız, öyle mi?

GENEL BAŞKAN OLAMADI AMA CUMHURBAŞKANI OLDU: Diyorsanız ki diploman var mı, o yeter mi? Meydanlarda ekonomi, tarım, dış politika, eğitim konuşacağız diye bekliyorum. Ama karalama kampanyasına girişeceklerse daniskasını yaparım. Tercihim birincisi. Ben meydanlarda entelektüel bir tartışma yapmak istiyorum. Ama başka türlü tartışmaya da varım. tercihinizi siz yapacaksınız. CHP’ye genel başkan olamadım, Türkiye’ye cumhurbaşkanı olamadın diyorlar. Tayyip Erdoğan Beyoğlu’na belediye başkanı olamadı, cumhurbaşkanı oldu. Abdullah Gül Erbakan’a karşı kaybetti genel başkan olamadı ama cumhurbaşkanı oldu.

BUGÜN DOĞUM GÜNÜM: Terör nereden gelirse gelsin en kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Bu ülkeyi soyanlara terörü destekleyenlerle Allah’ın huzurunda söz veriyorum, sonuna kadar mücadele edeceğim. Bugün benim doğum günüm, 54 yılı geride bıraktım. Aziz milletimizin refahı için çalışacağım.

GELECEĞİMİZİ GERİ ALACAĞIZ: Kendisine karşı aday olmuş, kendisini eleştirmiş birini cumhurbaşkanı yapmak her babayiğidin harcı değildir. Bu isteği yapanlara da, bu isteği olumlu karşılayan sayın genel başkana saygılarımı sunuyorum. Yaşama sevincimizi yok ediyorlar, hayatımıza el koyuyorlar. Sadece bizim değil, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini çalıyorlar. İnsanlarımız işsiz, aşsız kaldı. Işık yapmak, ayağa kalkmak, cumhuriyeti kuran iradenin işidir. Geleceğimizi geri alacağız. Unutmayınız, geçmişle bugünü kavga ettirenler geleceği kaybederler. Geçmişi bugünle kavga ettirenler geleceği mutlaka kaybedeceklerdir. Bizim derdimiz sorun çözmek. AKP-FETÖ ortaklığı cumhuriyeti rotasından çıkardı.

EŞİT NOT VERECEKSİN: Türkiye artık hukuk devletini, bağımsız yargıyı tartışacak durumda değildir. Ekonomimiz dış müdahalelere açıktır. Genelkurmay Başkanı siyasetin özel talepleriyle meşguldür. Sosyal medya trolleri yalan söylemek ve pislik saçmakla meşguldür. Memleket yalan rüzgarıyla yönetiliyor. Çocuklarım, öğrencilerim size sesleniyorum. Nasıl bir cumhurbaşkanı olacağımı anlatayım. Anası kıskanmaz, babası kıskanmaz, bir de öğretmeni kızmaz. Profesör öğrencilerim var, kaymakam öğrencilerim var. Hepsinde payım olduğunu düşünüyorum, hepsiyle gurur duyuyorum. Ben onlara fizik anlatırken, sınav kağıdını değerlendirirken nasıl değerlendiririm biliyor musunuz? İsimlerini kapatırdım, okurdum. Adını görmeyeceksin ki etkilenmeyeceksin. Eşit not vereceksin. Peki bunlar ne yaptı? Tam 14 sene üniversite sorularını çaldırdılar. Kime çaldırdılar? FETÖ’yle birlikte. Kardeşlerim, gençler, size sesleniyorum.

SORULARINIZI ÇALDIRMAYACAĞIM: Sizin sorularınızı çaldırmayacağım. Sadece soruları mı? Buradan uyarıyorum. Sınavda soruyu çalan, sandıkta oyu çalar. Bugünden uyarıyorum. Bu ülkenin değerli avukatları. 50 bin avukat, cübbelerinizi 24 Haziran günü arabanızda tutun. Sizi her an YSK’ya çağırabilirim. Bir, sınav sorularını çaldırmayacağız, iki sandıkta oyu çaldırmayacağız, üç hazineden parayı çaldırmayacağız. Size bir soru. Allah’ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olacağım. Saray’a mı gideceğim, Çankaya’ya mı? Sarayı bu ülkenin en akıllı evlatlarına vereceğim, bilim yuvası yapacağım. Hepimiz sokaklarda gezmeye hazır mıyız? Bir çivi, bir nalı kurtarır. Bir nal, bir atı kurtarır. Bir at, yiğidi kurtarır. Bir yiğit memleketi kurtarır. Helal olsun size. Helal olsun.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.