Muğla'da orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

Muğla'da orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

Muğla'nın kırsal kesimindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine doğru ilerleyen alevlere, havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Muğla’nın Menteşe ilçesinin Zeytinköy Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bugün saat 14.00 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangında söndürme çalışmalarına katılanlardan yaralananlar olduğu bildirildi.

Bölgeye 4 amfibik uçak, 7 söndürme helikopteri, 37 arazöz ile havadan müdahale edilirken, olay yerine 2 dozer ve birçok işçi sevk edildi. Alevlerin yerleşim yerlerine doğru ilerlemesi nedeniyle önlem olarak Zeytinköy Mahallesi’ndeki evler ve hayvan damları boşaltılmaya başlandı. 136 hanenin bulunduğu yerleşim yerinde köylüler de söndürme çalışmalarına kazma küreklerle destek veriyor.

Yangında boşaltılan Zeytinköy Mahallesi’ndeki yaklaşık 40 evin yanarak zarar gördüğü öğrenildi.

Zeytinköy Mahallesi Muhtarı Güngör Uzun, 136 hane, 256 nüfuslu mahallerinin tehdit altında olduğunu belirterek “Ormanın ortasındayız. Havadan destek bekliyoruz. Dumandan etkilenip hastaneye götürülenler var” dedi.

Rüzgarın kuvvetli esmesi ve sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanırken, mahalledeki 30 evin tahliye edildiği, diğer evlerinde tahliye edilmesine devam edildiği bildirildi. Çam ağaçları ile kaplı ormanlık alandaki kovanlarda bulunan binlerce arı da telef oldu.

Bazı evlerdeki mutfak tüplerinin patlamasından dolayı söndürme çalışmalarının güçlükle yürütüldüğü belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.