MSB: Rus askeri heyetiyle birinci gün çalışmaları tamamlandı

MSB: Rus askeri heyetiyle birinci gün çalışmaları tamamlandı

Türkiye ve Rusya arasındaki Suriye anlaşması kapsamında Türkiye'ye gelen Rus askeri heyetiyle çalışmalar başladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ankara’ya gelen Rus askeri heyetiyle birinci gün çalışmalarının tamamlandığı açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, görüşmelere yarın devam edileceği aktarıldı. Açıklamada, “Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019 tarihinde Soçi’de varılan mutabakat çerçevesinde yapılacak faaliyetleri planlamak üzere Ankara’ya gelen Rus Askerî Heyeti ile birinci gün çalışmaları tamamlandı. Görüşmelere yarın da devam edilecek” denildi.

NE OLMUŞTU? 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 9 Ekim’de Suriye’nin kuzeydoğusuna askeri harekat başlatmıştı. ABD’yle yapılan görüşmelerin ardından 17 Ekim’de Barış Pınarı Harekatı’na ara verildiği açıklanmıştı.

Harekata ara verilmesinin ardından 22 Ekim’de, Rusya’nın Soçi kentine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmüştü. İkili ve heyetler arası görüşmelerden sonra, iki ülke arasında Suriye’nin kuzeydoğusuyla ilgili 10 maddelik bir mutabakat imzalanmıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.