Mourinho'ya 1 yıl hapis cezası

Mourinho'ya 1 yıl hapis cezası

İspanya'da vergi kaçırma suçuyla yargılanan Jose Mourinho'ya, 1 yıl hapis cezası verildi. Portekizli teknik adama verilen hapis cezası para cezasına çevrildi.

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, vergi kaçırdığı gerekçesiyle İspanya’da 1.9 milyon euro para cezasına ve 1 yıl hapse mahkum edildi. Maliye kurumları ile anlaşma yoluna giden Mourinho’ya verilen hapis cezası da paraya çevrildi.

İspanyol savcı, Mourinho’nun Real Madrid teknik direktörü olarak görev yaptığı 2011 ve takip eden yılda vergi bildirimini yanlış yaptığı gerekçesiyle dava açtı. Savcılık geçtiğimiz günlerde İngiliz Manchester United ekibinden ayrılan Mourinho’nun İspanya’daki görüntü hakları bildirimini eksik yaptığını savundu.

Mourinho, 3.3 milyon euroyu bulan gelirini gizlemekle suçlandığı davada suçunu kabul etti. Mourinho’ya verilen 1 yıl hapis cezası 182 bin 500 euro para cezasına çevrildi. (Kaynak: euronews)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.