'Mor beyin' mağduru öğretmenlerin göreve iadesi için KHK geliyor

'Mor beyin' mağduru öğretmenlerin göreve iadesi için KHK geliyor

MEB Müsteşarı Tekin: Mor beyin mağduru öğretmenlerin iadesi için 1-2 güne KHK çıkacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin’in kendisiyle görüşen Eğitim-İş Başkanı Orhan Yıldırım ve heyetine, telefonlara abonelerden habersiz Bylock yüklenmiş gibi gösteren korsan yazılım ‘mor beyin’den mağdur olanlarla ilgili listeyi hazırladıklarını söyledi.

Cumhuriyet’ten Ozan çepni’nin haberine göre Müsteşar İekin, iade KHK’sinin bir iki gün içinde çıkacağını belirtti.

Eğitim-İş yöneticileri görüşmede bakanlığa sunduğu raporda 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında açığa alınan ya da ihraç edilen öğretmenlerin görevlerine iadelerinin yargı kararları göz önüne alınarak ivedilikle gerçekleştirilmesini istedi. Raporda, şu ifadeler yer aldı:

“Suçsuzluğu, bağlantısı olmadığı belirlenen öğretmenlerin iadeleri sağlanmalı. Valiliklerce açığa alınanlar, valilikler uyarılarak göreve döndürülmeli, özellikle FETÖ bağlantısı bulunmadığı halde hakaret ve benzeri gerekçelerle açıkta bekletilen öğretmenlerin göreve iadelerinin sağlanması hem kamu yararı hem de adalet duygusuna katkı sunacaktır.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.