Moody’s'den Türkiye açıklaması: Kişileri değil, politikaları takip edeceğiz

Moody’s'den Türkiye açıklaması: Kişileri değil, politikaları takip edeceğiz

Moody’s'den, yeni ekonomi yönetimine ilişkin, "Odağımız kişiler değil, gelen hükümetin toplamda sürdürülebilir büyümeyi destekleyecek politikaları uygulama ve kamunun mali gücünü koruma kapasitesidir" açıklaması geldi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’ye ilişkin değerlendirmesinin odak noktasında kişilerin değil, uygulanacak ekonomi politikalarının olduğunu bildirdi.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre Moody’s’den yapılan açıklamada, “Moody’s’in haziran ayında duyurulan Türkiye’nin reytingine ilişkin yaptığı değerlendirmenin odağı kişiler değil, gelen hükümetin toplamda sürdürülebilir büyümeyi destekleyecek politikaları uygulama ve kamunun mali gücünü koruma kapasitesidir. Bu tür politikalar, ekonomideki güveni iyileştirmek ve Türkiye’nin geniş cari açığının zorunlu finansmanını sağlayabilme becerisini güvenceye almak ve dış geri ödeme gerekliliklerini karşılamak konusunda kilit rol oynayacaktır” yorumuna yer verildi.

Önümüzdeki dönemde politika eylemlerinin takip edileceğine işaret eden açıklamada, “Bu nedenle yeni hükümetin politika platformunu ortaya çıktıkça izleyeceğiz” denildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating’s’in ise Türkiye’nin kredi notuna ve not görünümüne ilişkin değerlendirmesini ise 13 Temmuz Cuma günü yapması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.