Mızraklı: Kayyumları göndereceğiz

Mızraklı: Kayyumları göndereceğiz

İstasyon Meydanı’nda on binlere seslenen Selçuk Mızraklı, kayyum atamasının anayasa ihlali olduğunu belirterek, “Vereceğimiz demokrasi ve özgürlük mücadelesiyle kayyumları göndereceğiz, yeni sabaha uyanacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla “Onurlu barış için demokratik çözüm” şiarıyla Diyarbakır’ın İstasyon Meydanı’nda düzenlediği miting, binlerce kişinin katılımıyla devam ediyor.

Miting alanından, binlerin barış talepleriyle birlikte HDP’li belediyelere atanan kayyumlara tepkiler yükseliyor.

Diyarbakır’da bulunan “Barış için akademisyenler” sahneye çıkarak, binleri selamladı.

Kürt partilerinin temsilcileri, ESP Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Kaya ve CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın da halkı selamladı.

Mitingde sahne alan Batman Navenda Çanda Mezopotamya (NÇM) sanatçılarından Şerzat’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde yurttaşlar halaya durdu.  

TEMELLİ SLOGANLARLA KARŞILANDI

Miting alanına gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve milletvekilleri, binler tarafından alkış ve “HDP halktır, halk burada” sloganlarıyla karşılandı. Görevden uzaklaştırılarak yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, polis bariyerleri arkasında bulunan yurttaşlarla selamlaşırken, alandan “Selçuk başkan onurumuzdur” sloganları atıldı.

ada-001.jpg

‘MUTLAKA KAZANACAĞIZ’

Sahne almasıyla uzun süre “Amed seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde alkışlanan Mızraklı, “Bir tek sizin karşınızda eğiliriz, onun dışında hiç bir yerde ne eğiliriz, ne diz çökeriz. Yüreklerimiz öfke dolu. Yüreklerimizde umut gani gani ama şunu biliyoruz; kazanacağız, mutlaka kazanacağız” dedi. HDP’nin halkların partisi olduğunu dile getiren Mızraklı, “Mücadeleye gidiyorsanız, sırtınızı ya dağlara ya sağlam bir dosta verin. HDP bu halktan gücünü alıyor. Bizler savaşa dair çok şey yaşadık. Bizler savaşın her türlüsünü gördük, en çirkin biçimlerini coğrafyamızda yaşadık. Köylerimiz yakıldı, insanlarımız katledildi, savaş yıkım getirdi, ölüm getirdi. Savaşın ne kadar büyük acılar getirdiğini yüreğimizde yaşadık. Hala yaşamaya devam ediyor. Bütün bunlardan ders çıkartan bu halk, bize barışın ne kadar büyük bir değer olduğunu öğretti” diye konuştu. 

‘BU HALK DİRENİYOR’

1996 yılında barış davasından, 2009 yılında da 1 Eylül Dünya Barış Günü Tertip Komitesi’nde yer aldığı için yargılandığını anımsatan Mızraklı, yargılamalara rağmen barış ısrarını sürdüreceğini söyledi.

Bir hekim olduğunu hatırlatan Mızraklı, “O vakit geldiğinde insanın nasıl direndiğini iyi bilirim. Bu halk da o savaş ve ölüm tehditlerine karşı bütün hücreleriyle gençleriyle, kadınlarıyla, yaşlısıyla direniyor. Yaşatacağız. Ölümün daha beteri nedir; yaşarken ölmek, haysiyetinizi, onurunuzu kaybettiğiniz zaman gerçekleşir. Bu halk ölümsüzleşmiştir. Haysiyetine, onuruna sahip çıkarak ölümsüzleşmiştir. 19 Ağustos’ta sonuçları hazmedemeyenlerin ne yaptığını biliyoruz. Onların yaptıklarına yuh yetmez. Bu dünyada da öbür dünyada da hesap verecektir. 1 Nisan sabahı hiç gecikmemişler, yazmışlar. Adama sorarlar; siz neyin üzerine bu yazıları düzenlediniz. Hukuk mu? Yoksa bu halk size öyle bir sert vurdu ki sersemlediniz de mi yazdınız?” diye sordu. 

‘ANAYASA İHLALİ’

Kayyum atamalarının anayasa ihlali olduğunun altını çizen Mızraklı, “Seçmen iradesi hiçe sayıldı. Mızrak çuvala sığmadı, Mızraklı onları boşa çıkardı. Yetmedi, televizyon kanallarında ‘Dağa para gönderiyorlar’ diyor. Yalan söyleyenin, iftira atanın Allah bin kere belasını versin. Bizler bu halkın bir kuruşunu, Allah şahittir, bir kuruşunu heba etmedim. Ama bizden önceki kayyumların neler heba ettiğini bir dakikalık görüntü ile ipliğini pazara çıkardık. Çıkmışlar, talimat aldılar diyorlar. Biz talimat alırız; halktan alırız. Buradaki gençlerden, kadınlardan, çocuklardan talimatımızı alırız. Bizler sözümüzü tuttuk. Biz kent konseylerini kurduk, kadınlarla, gençlerle bu işin istişaresini yaptık. Sokakta gezdik, etrafımızda onlar gibi binlerce koruma olmadan. Bizim sığındığımız tek yer sizin yüreğinizdir” ifadelerini kullandı.

‘103 MİLYON BORÇ ÖDEDİK’

“Dağa para gönderiyorlar” iddialarına ilişkin konuşmasını sürdüren Mızraklı, “Biz borç parasını gönderdik. Kayyumların biriktirdiği 103 buçuk milyon lira borcu gönderdik. İftiraya bak; hesaplarımı var Kandil’e para gönderelim. Biz ne yaptık. Çocuklarla buluştuk. 6 bin çocuğun yaralanabileceği etkinlikler, kurslar düzenlemişiz. Koşuyolu’nda buluştuk, Vedat Aydın parkında buluştuk. Saklamadık, tiyatro etkinlikleri düzenledik. Yaptığımızın hesabını halkın önünde vermeye hazırız. iki tane ihale yaptık, kameralardan izlendi. Yıllar sonra kameralardan ihale oldu. Bütün gerçeklere karşı yine yalana sığındılar. Haklarını yemeyelim, birçok şeyi beceremediler ama yalan imparatorluğunu kurmayı iyi becerdiler” şeklinde konuştu. 

Demokrasi ve özgürlük mücadelesini sürdüreceğini kaydeden Mızraklı, “Kayyumları göndereceğiz, yeni sabaha uyanacağız. Barış analarının tülbentlerinin beyazında barışı sana emanet edeceğiz; Amed. Onurlu bir barış için söz veriyoruz; başaracağız, başaracağız” diye noktaladı.

Mızraklı’nın konuşmasının ardında HDP milletvekilleri sahneye çıkarak halkı selamladı.

Miting, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin konuşmasıyla devam ediyor.

h1-094.jpg

h2-080.jpg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.