Mızraklı: Amed çocukların kenti olacak

Mızraklı: Amed çocukların kenti olacak

Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Sur'da park açılışı yaptı.

Diyarbakır’da Sur Belediyesi tarafından Melikahmet Caddesi’nde park açıldı. Açılışa yerine kayyım atanan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı, HDP Milletvekili Saliha Aydeniz, Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin, Cemal Özdemir ve HDP İl eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık, Zeyat Ceylan ile meclis üyeleri katıldı.

Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin konuşmasında, “Biz bu parka isim vermedik. Bu park bu mahallenin parkıdır, ismini de bu mahallede yaşayanlar versin” dedi.

Daha sonra sözü alan Selçuk Mızraklı şöyle konuştu: “Çocuklar olmadan ne sokaklar, ne yuvalar, ne kentler hiçbir şey ifade etmiyor. Onların yüzünden gülücükleri eksiltenlere karşı durmak ve onların yüzüne gülücük eklemekle olur. Çocukların mutlu olduğu, Amed çocukların kenti olduğu zaman biz mutlu olacağız. İşte onun için her koşul altında, isterse kayyım atasınlar ister atamasınlar, bu çocuklar hem geleceğimiz, hem yüreğimiz, hem umudumuzdur. Kadınlar, gençler hep birlikte bütün hayat alanlarında var olmaya devam ediyoruz. Bu toprakları kazırsanız bu halk çıkar bu topraklardan. Bugün buradayız ve burada etrafımız açık ve etrafta güvenlik çemberleri, zırhlı araçlar yok. Korkumuz yok. Sığındığımız tek bir yer var, bu da halkın yeridir, işte bu çocukların yanıdır. Biz çalışmaya devam ediyoruz, belediyelerimiz çalışmaya devam ediyor. O kayyımlar orada o zırhlı pencerelerin arkasında saklana dursun. Biz kazanacağız ve mutlaka kazancağız.”

Konuşmalardan sonra parkın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından mahalleli ile belediye eşbaşkanları uzun süre parkta sohbet etti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.