Mısır'da Kıptilere yönelik IŞİD saldırısı: 7 ölü, 14 yaralı

Mısır'da Kıptilere yönelik IŞİD saldırısı: 7 ölü, 14 yaralı

IŞİD, Mısır'da Kıptilere yönelik silahlı saldırı gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada 7 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Mısır’da İskenderiye Kıpti Ortodoks Kilisesi manastırına giden otobüse düzenlenen silahlı saldırıda en az 7 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı. Ölü ve yaralıların Good Shepherd Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi.

Minye Valisi Kasım Hüseyin, yerel basına yaptığı açıklamada, Minye’deki Anba Samuel Manastırı’nı ziyaret etmek üzere Suhac kentinden yola çıkan Hristiyanları taşıyan bir otobüse düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ 

Mısır Kilisesi Sözcüsü Bolis Halim, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Şehitler ve yaralıların olduğunu, kilisenin daha sonra konu ile ilgili açıklama yapacağını” söyledi. Saldırıyı IŞİD’in üstlendiği belirtildi.

Nisan 2017’de, İskenderiye ve Tanta kentlerinde iki Kıpti kilisesini hedef alan IŞİD saldırılarında da en az 45 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

euronews’in haberine göre, Hristiyanların yanı sıra, Müslümanlar da saldırıların hedefinde olduğu aktarılıyor. Kasım 2017’de Mısır’ın Sina Yarımadası’nda yer alan El Ariş kentinde bir camiyi hedef alan silahlı ve bombalı saldırıda 27’si çocuk 305 kişi yaşamını yitirmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.