Mimarlar Odası 25 yıl sonra belediyede!

Mimarlar Odası 25 yıl sonra belediyede!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret etti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimleri önde tamamlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti. Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek döneminde, kamu yararına aykırı uygulamaları gerekçe gösteren mimarlar belediyenin pek çok uygulamasını yargıya taşımıştı.

‘ZOR BİR DÖNEMDE ÜSTLENDİĞİNİZ GÖREVDE BAŞARILAR DİLİYORUZ’

Mimarların 25 yıl aradan sonra yaptıkları ziyarete Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Başkan Yardımcısı Ali Atakan, Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Yönetim Kurulu Üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu, Songül Üzgün ve Ünal Kara katıldı.

Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Mansur Yavaş’ın ilk icraatlarını yakından izlediklerini, atılan ilk adımların yerinde olduğunu ve takdirle karşıladıklarını söyledi. Candan, şunları dile getirdi,“Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu olarak, yerel seçimlerde gösterilen başarıdan ötürü tebrik ediyor ve zor bir dönemde üstlendiğiniz görevde başarılar diliyoruz. Belediye Meclisi’nde iktidar çoğunluğu ele geçirmiş olsa da, bu durum kamuoyunun meclisi çok yakından takip edeceği belki de TBMM’den çok Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin izleneceği bir dönemde, yeni bir demokrasi deneyiminin yaşanmasına olanak sağlayacaktır.”

YAVAŞ: İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Mimarlar Odası’nın çalışmalarını yakından takip ettiğini ve işbirliği halinde olmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını belirterek, şunları söyledi, “Ankara’ya verilen zararın durdurulması bile bizim için büyük önem taşıyor. Başkent’in değerlerini korumak için birlikte çalışma ve işbirliğine hazırız. Tüm süreçleri titizlikle takip ediyoruz. Koman heykelinin planlanacak bir programla tekrar yerine koyulmasını biz de isteriz, şimdiden programıma yazıyorum. Güvenpark konusunu takip ediyorum. Kent izleme merkezinizdeki uzmanlarla bir araya gelmek isteriz. Programlayalım en kısa zamanda bir araya gelelim.”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, yanlarında getirdikleri Ankara Rapor belgeleri, davalar raporu, “Bir Başkentin Oluşumu”, “Kaçak Saray” kitaplarını ve yıkımlar, Beypazarı’nın korunması sürecinde büyük destek veren Emre Madran anısına hazırlanan yayınları Mansur Yavaş’a takdim etti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.