Milli Gazete'de 'HDP ile ittifak' tepkisi!

Milli Gazete'de 'HDP ile ittifak' tepkisi!

Milli Gazete yazarlarından Erdoğan'ın Saadet Partisi açıklamalarına tepki: Bir takım iktidar yanlıları ve sözcüler yalan kampanyasını sürdürmek isterlerse onları Allah’a havale etmek en güzel yol olur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP’nin, HDP ile azami müştereği olabilir ama ne İYİ Parti’yle ne Saadet’le böyle bir birlikteliğinin olabileceğine ben ihtimal vermiyorum. Ama çıkar hesapları onları bir araya getirmiştir. Gizlemenin manası yok. HDP eşittir PKK, eşittir YPG/PYD. İYİ Parti ve Saaadetlilerin bunlarla bir araya gelmesinin izahı yok” sözlerine SAADET’e yakın Milli Gazete yazarlarından tepki geldi.

Gazetenin yazarlarından Adem Yavuz, bugün yayınlanan “10 maddede Saadet Partisi” başlığı altında şunları yazdı:

1) Saadet Partisi, bu ülkenin en köklü siyasi hareketi olan Milli Görüş’ün son halkası ve yegâne temsilcisidir.

2) Milli Görüş lideri, Refah-Yol Hükümeti Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatı sırasında genel başkanı olduğu parti Saadet Partisi’dir.

3) Saadet Partisi’nin Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı devlet umuru görmüş, yılların siyasetçisi Oğuzhan Asiltürk’tür. Genel başkanı deneyimli politikacı Temel Karamollaoğlu’dur. Her iki isim de Erbakan Hoca’nın yol ve dava arkadaşlarıdır.

4) Saadet Partisi, seçimlerde az oy almasına karşın duruşu, teşkilat yapısı ve mesajları itibarıyla Türkiye’nin en etkin siyasi hareketidir.

5) Saadet Partisi, 31 Mart 2019 belediye başkanlığı seçimlerine kendi tüzel kişiliği ile girmektedir.

6) Saadet Partisi, 31 Mart 2019 belediye başkanlığı seçimlerine kendi amblemi ile girmektedir.

7) Saadet Partisi, 31 Mart 2019 belediye başkanlığı seçimlerine kendi adayları ile girmektedir.

8) Saadet Partisi, 31 Mart 2019 belediye başkanlığı seçimlerine ‘ittifak’ yapmadan giren tek siyasi partidir.

9) Saadet Partisi, milletini seven ve koruyan, devletini arkadan hançerlemeyen, Türkiye’nin en köklü gençlik teşkilatını bünyesinde barındıran bir siyasi teşekküldür.

10) Saadet Partisi tüzüğünün ilk maddesi şu şekildedir: “MADDE 1. Saadet Partisi Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Siyasi Partiler Kanunu ve diğer ilgili kanunlar çerçevesinde kurulmuş ve faaliyette bulunan bir siyasi teşkilattır. Partinin Genel Merkezi Ankara’dadır. Partinin özel işareti (amblemi) renkli zemin üzerine beyaz hilal içerisinde beyaz beş yıldız ve hilalin altında SAADET yazısıdır.”

İsrafil Bayrakçı da “94 ruhu Milli Görüş ruhudur” başlıklı yazısında şöyle dedi:

Şimdiye gelince, iktidardakiler de Milli Görüş gömleğini çıkarana kadar onlar hakkında da bu şekilde ithamlar yok idi. Ne zamanki Milli Görüş gömleğini çıkardılar ve dünyevileştiler, işte o zaman israfa gömüldüler ve rüşvete battılar. Burada rahmetli Akif’in şu dörtlüğünü hatırlıyoruz. “Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır, Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır”. Yani insanlarda zihniyet, tihniyet, anlayış ve sistem önemlidir. Bu da ancak Milli Görüş’te vardır. Milli Görüş gömleğini giymeyen, her ne kadar da dürüstüm, doğruyum dese de boşuna. Geçmişte yaşadıklarımız gösteriyor ki  “At sahibine göre kişner” atasözümüz ne kadar isabetli söylenmiş.

İktidardaki siyasetçiler, kendilerinden olmayanları ötekileştirerek, şer cephesi diyerek de cephe oluşturmakta ve milleti birbirlerine ayrıştırma gayretlerini hayretle ve esefle izliyoruz. Hâlbuki iktidarın görevi ayrıştırma değil, birleştirmedir. Koltuk bekası uğruna bu tehlikeli ve karanlık yola girmek, akıl ve izan işi değildir. Siyasiler, “Dün dündür, bugün bu gündür” politikasından vazgeçerek, aklıselim davranmaları gerekir. Aksi halde ne milletin yararına ne de kendi bekalarına bir hayır getirmeyecektir.

Allah kimseyi akıldan, şuurdan, izandan ayırmasın. Vesselam!

Abdülkadir Özkan da “Derdiniz Saadet Partisi’ni ille de HDP ile ittifaka sokmak mı?” başlıklı yazısında şunları yazdı:

Bu arada iktidarın yandaş medyası şehit kanlarını da siyaset malzemesi yapmaya başladı. Belli ki seçim kazanmak için her yol mübahtır anlayışı ile hareket ediyorlar. Şehitlerimizin bir seçim malzemesi yapılmasının kabul edilir bir yanı olmadığını sanıyorum söylemeye bile gerek yok. Ayrıca, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun çeşitli kereler, ‘Seçimlere tek başımıza giriyoruz’ açıklamasına rağmen ısrarlı bir şekilde iktidar yanlısı medya ve bazı sözcüleri Saadet Partisi’ni HDP ile yan yana göstermeye çalışıyorlar. Belli ki, Saadet Partisi’nin seçimlerde bir ittifak oluşturmamış olmasından ciddi olarak iktidar kanadı rahatsızdır. Bu rahatsızlıklarını da Saadet Partisi’nin seçimlere ittifaksız girmesi oluşturuyor. Öyle olunca da ittifak olmasa bile öyle bir görüntü vermeye ve algı oluşturmaya çalışıyorlar. Böyle bir yaklaşımın ne kadar haksız ve çirkin olduğunu düşünseler, yaptıklarından ve söylediklerinden utanabilirler ama öyle anlaşılıyor ki ille de Saadet’i ittifak halinde göstermeye kararlıdırlar. Çünkü Saadet toplum tarafından görülmeye ve benimsenmeye başlanmıştır. İşte iktidar kanadını rahatsız eden husus budur. Bu rahatsızlık ile de başta yalan olmak üzere her türlü yola başvurmakta bir sakınca görmüyorlar.

İşin üzüntü veren tarafı Saadet Partisi ille de bir ittifakın içinde gösterme gayretine AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil olmuş durumda. Bu tavrı TRT’de bir programda sürdürünce ister istemez Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu basın mensuplarına bir kez daha açıklama yapmak zorunda kaldı. Bu açıklamayı aktararak bir seçim kampanyasının var oluş mücadelesine dönüştürmenin anlamsızlığını hatırlatmak istiyordum. Karamollaoğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TRT’de yaptığı açıklama ile ilgili cevabını aktarmak istiyorum:

“Bize karşı bir takım yakıştırmalar yapılmaya çalışılıyor. Onlara karşı bizim net bir tavrımız olduğunu, bizi bir yere yamamaya çalışanların başarılı olamayacağını, seçimlere tek başımıza girdiğimizi ifade etmek istiyorum. İtham etmek hoş bir şey değil. Biz ülkenin problemlerini çözmek yerine birbirimizin kuyusunu kazarsak bundan kimse fayda sağlamaz.”

Bu açıklamaya rağmen bir takım iktidar yanlıları ve sözcüler yalan kampanyasını sürdürmek isterlerse onları Allah’a havale etmek en güzel yol olur.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.