Milli Eğitim Bakanlığı, kaynak yetersizliği gerekçesiyle Şırnak'ta 13 okulun inşaatını durdurdu

Milli Eğitim Bakanlığı, kaynak yetersizliği gerekçesiyle Şırnak'ta 13 okulun inşaatını durdurdu

HDP'li Kaçmaz, Bakan Selçuk'un, "Mağduriyet yok" açıklamasına karşın, "O zaman neden ilave okula ihtiyaç duyuldu?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bütçede aslan payını eğitime ayırdık" dese de Şırnak Merkez’de ve bağlı ilçelerinde “Okulum Türkiye Projesi” adı altında temelleri atılan 13 okulun inşaatı, kaynak yetersizliği gerekçesiyle durduruldu.

Kaba inşaatı tamamlanan ancak Şırnak Valiliği’nin kararıyla yapımına devam edilmeyen okulların Silopi, İdil, Güçlükonak ve Cizre’de bulunduğu bildirildi.

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, herhangi bir mağduriyet olmadığı açıklamasına karşılık, "Mağduriyet yoksa neden ilave okula ihtiyaç duyuldu?" diye sordu.

TBMM’deki Aralık 2018 tarihli bütçe görüşmeleri sırasında, tekli eğitim için 29 bin 535 dersliğe ihtiyaç duyulduğunu ve iki yıl içerisinde tekli eğitime geçileceğini savunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okul inşaatlarının durdurulmasının ardından durdurma kararının herhangi bir mağduriyet yaratmadığını öne sürdü.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Selçuk, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın sorusu üzerine okulların yapımının durdurulmasının kaynak yetersizliği ile ilgili olmadığını da belirtti.

Yapılması planlanan okulların yıkılıp yeniden yapılan okullar olmadığını anlatan Bakan Selçuk, “Bu okullar, ikili eğitimi sonlandırmak amacıyla yapılması planlanan ilave okullar. Valilik, öğrenciler açısından herhangi bir mağduriyetin söz konusu olmadığını, öğrencilerin mevcut okullarında eğitime öğretimlerine devam ettiğini belirtmektedir” dedi.

Mağduriyet yoksa neden ilave okula ihtiyaç duyuldu?

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz ise, “Herhangi bir mağduriyet yoksa neden ilave okul yapımına ihtiyaç duyuldu?” diye sordu. Kaçmaz, Bakan Selçuk’un iddialarının aksine okul yapımının kaynak yetersizliği nedeniyle durdurulduğunun altını çizerek Türkiye’deki coğrafi bölgeler arasındaki eşitsizliğe dikkat çekti. Savunma sanayiine ayrılan payın her geçen yıl katlanarak arttığını belirten Kaçmaz, “Okulların yapımı iktidarın politikası nedeniyle durduruldu. Eğitime ayrılması gereken kaynaklar başka yerlere ayrılıyor. AKP, halka rağmen politika yürütemeyeceğinin farkına varmalı” diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum