Milletvekili de Sarı Yeleklilere katıldı

Milletvekili de Sarı Yeleklilere katıldı

Fransa'daki Sarı Yelekliler isyanı, ambulans şoförlerinin greviyle sürüyor. Bağımsız milletvekili Jean Lassalle da bugün sarı yelek giyerek eylemcilere katıldı.

Fransa’da şoförlerin akaryakıt zammına karşı başlattığı ‘Sarı Yelekliler’ isyanı toplumun başka kesimlerine yayılırken, bugün ambulans şoförleri greve gitti.

Ülkenin başkenti Paris’teki Concorde Meydanı’na gelen onlarca ambulans şoförü araçlarını Ulusal Meclis binasının önüne park ederek trafiği engelledi.

Eylemciler vergiilere karşı slogan atarken, aralarında bir milletvekili de vardı. Bağımsız milletvekili Jean Lassalle, sarı yelek giyerek eylemcilere katıldı. Geçmişte seçim bölgesindeki bir fabrikanın kapanmasını ve yüzlerce işçinin işsiz kalmasını 39 günlük açlık greviyle engellemiş bir isim olan Lassalle, geçen haftaki bir parlamento oturumuna da sarı yelekle gelmişti.

Lassalle ambulans şoförleri ile dayanışma eyleminde, Emmanuel Macron hükümetinin ekonomi politikalarını eleştirerek “Fransa’nın yüzde 60-70’i yaşayamıyor” dedi.

Macron hükümeti ise isyana karşı harekete geçiyor. Fransa Cumhurbaşkanı, başbakanlığa eylemciler ve siyasi liderlerle görüşüp tepkiyi bastırmanın yollarını arama talimatı verdi. Şu an için OHAL kararının gündemde olmadığı da belirtildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.