Millet kıraathanesi yapılacak uçak taşındı

Millet kıraathanesi yapılacak uçak taşındı

Trabzon'da pistten çıkan uçak taşındı. Artık Yomra'da 'millet kıraathanesi' olacak...

Hizmet dışı kalmasıyla, Yomra Belediyesi’ne tahsis edilen uçağın gövdesinin nakil işlemi tamamlandı.

Profesyonel ekiple başlatılan çalışmalarla TIR’a yüklenerek aprondan saat 00.30 sıralarında çıkarılan uçağın gövdesi, yaklaşık 15 kilometre taşınarak hizmet vereceği ilçedeki alana getirildi.

Yaklaşık 4 saat süren nakil operasyonunda, 42 tekerli özel araçla taşınan uçağı karayolunda görenler uzun süre izledi.

Yol kenarında durdukları araçlarından inenler, uçağın gövdesinin taşınma çalışmalarını cep telefonu kameralarıyla görüntüledi, bazıları ise sosyal medyada üzerinden canlı yayın yaptı. Taşıma sırasında viraj olan bazı noktalarda yer alan kaldırım taşları da iş makineleri yardımıyla kaldırıldı. Kaşüstü mevkiine kadar Karadeniz Sahil Yolu’nun ters şeridinden kontrollü olarak nakledilen 35 metre uzunluğunda, 18 ton ağırlığındaki uçağın gövdesi, entegre edilmesi planlanan alanda oluşturulan zemine ağır tonajlı vinçler yardımıyla indirildi.

İNİŞ YAPARKEN PİSTTEN ÇIKMIŞTI

Taşıma işlemini izleyen Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, naklin planladıkları gibi başarıyla sonuçlandığını belirtti. Sağıroğlu, “Önümüzdeki günlerde hızlı bir şekilde kurulum ve restorasyon çalışmalarına başlayacağız. 15 Temmuz Millet Kıraathanesi olarak hem ilçemize, hem de kentimize bunu kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bize bu uçağın kazandırılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi. Trabzon Havalimanı’na geçen 13 Ocak’ta iniş yaparken kontrolden çıkıp, denize 25 metre kala yamaca saplanan ve bir daha uçamayacağına karar verilen Pegasus Havayolları’na ait uçak Yomra Belediyesi’ne tahsis edilmişti. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.