MHP'li vekil HDP'li vekilin üzerine yürüdü

MHP'li vekil HDP'li vekilin üzerine yürüdü

İnfaz kanunu teklifinin görüşüleceği Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Levent Gök başkanlığında çalışmalara başladı.

Oturumda söz alan AK Parti Milletvekili Habibe Öçal, “HDP ve ortağının ‘eşit infaz’ söylemiyle teröristlerin savunulmasını istediği bugünlerde PKK’lılar Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 5 masum vatandaşımızı şehit etmiştir” dedi.

Öçal’ın bu sözlerine HDP milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi ve Meclis Başkanvekiline müdahale etmesi çağrısında bulundu. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç da grup adına söz istedi. Ancak Meclis Başkanvekili Levent Gök, Oluç’un söz hakkının saklı olduğunu daha sonra kullandıracağını söyledi.

ENGİNYURT: HİÇ KİMSE KATİLLERİN AFFINI BU MECLİS’TEN GEÇİREMEYECEK

Daha sonra söz alan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da Diyarbakır’daki saldırıyla ilgili konuştu, “Diyarbakır’da 5 Kürt vatandaşı kancıkça bir pusuda, şerefsiz katiller tarafından hayatlarını kaybetmişlerdir. İnfaz yasasının görüşüldüğü bugünlerde MHP Milletvekili, Türk milliyetçisi olarak bütün Türkiye’ye duyuruyorum ki hiç kimse PKK’lı hainlerin, katillerin affını bu Meclisten beklemesin, bu Meclis böyle bir affı asla gerçekleştirmeyecektir” dedi

ENGİNYURT KOÇYİĞİT’İN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Enginyurt’un sözleri AK Parti ve MHP milletvekillerince alkışlanırken HDP milletvekilleri tepki gösterdi. Bu arada Meclis Başkanvekili, sataşma doğuracak konuşmalardan kaçınma ve temiz dil kullanma uyarısında bulundu. MHP’li Enginyurt, Gök’e, “Başkanım, herkesin hakkıdır, öyle şey olur mu ya” diye seslenirken, HDP Milletvekili Gülüstan Koçyiğit, “Nasıl hakkıdır?” diye sordu. Tutanaklara göre bu sırada MHP’li Enginyurt, HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit’in üzerine yürüdü.

Karşılıklı laf atmalarla tansiyon daha da yükselince Meclis Genel Kurulu’na 10 dakika ara verildi. Yüksek tansiyon arada da devam ederken, kavganın daha da büyümesini araya giren grup başkanvekilleri önledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.