MHP'li Erhan Usta'ya ihraç talebi

MHP'li Erhan Usta'ya ihraç talebi

MHP Milletvekili Erhan Usta, kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Cumhur İttifakı’na aykırı söylemleri nedeniyle gündeme gelen MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, ihraç talebiyle partinin disiplin kuruluna sevk edildi.

Kırıkkale Milletvekili ve Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk’ten yapılan açıklamada, “Türkiye geneli ve Samsun ili ile ilgili Cumhur İttifakının varlığı ve devamını zedeleyici beyan ve açıklamaları karşısında tedbirli olarak ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığımıza sevk edilmiştir” denildi.

‘CUMHURBAŞKANI HADDİNİ BİLDİRDİ, TEŞEKKÜR EDERİM’

Kararın ardından Twitter hesabından açıklama yapan Erhan Usta, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman’ın bir televizyon programında MHP’yi aşağılayan sözler sarf ettiğini belirtti. Karaduman’ın il başkanlığı görevinden alındığını hatırlatan Usta, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkücü Hareket ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Samsun AKP İl Başkanı, bir TV programında Ülkücü Hareketi aşağılayıcı, tahkir edici ve yok sayıcı ifadeler kullanmıştır. Ne acıdır ki, bu densize haddini bildirmek için sarf ettiğim sözlerden dolayı Partimden ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildim. Bu densize ben haddini bildiremedim ama Sayın Cumhurbaşkanı görevden alarak haddini bildirmiştir. Bu vesileyle kendisine teşekkür ederim.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.