MHP'den ihracı istenen Erhan Usta, Devlet Bahçeli'den randevu talep etti

MHP'den ihracı istenen Erhan Usta, Devlet Bahçeli'den randevu talep etti

MHP'den ihracı istenen Samsun Milletvekili Erhan Usta, Genel Başkan Devlet Bahçeli'den randevu istediğini açıkladı.

Partiden ihracı istenen MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Cumhur İttifakı’na zarar verecek hiçbir beyanatta bulunmadım. Disiplin kuruluna sevk edildiğim tarafıma tebligatla bildirildiğinde öncelikle tedbir kararının kaldırılması için itirazda bulunacağım” dedi. Usta, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den randevu talep ettiğini de aktardı.

‘AK PARTİ İL BAŞKANI, BİR SORUYA PARTİMİZİ AŞAĞILAYAN YANIT VERDİ’

“Cumhur İttifakı’nın varlığı ve devamını zedeleyici açıklamaları” gerekçesiyle nedeniyle tedbirli olarak, parti üyeliğinden ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilen MHP Samsun Milletvekili Usta, yazılı açıklama yaptı.

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman’ın bir televizyon programında “MHP’nin 10 ilçede iddialı olmasına ancak gülebilirim” dediğini belirten Usta, “Alaycı ve partimizi aşağılayıcı bir cevap vermiştir. AK Parti’nin 17 ilçenin tamamında iddialı olduğunu ve AK Parti’nin Samsun’da ittifaka ihtiyacı olmadığını vurgulamıştır” ifadelerini kullandı.

‘İTTİFAKA ZARAR VEREN BİR BEYANATTA BULUNMADIM’

“7 ilçe istedik 2 ilçe verdiler” şeklinde bir açıklaması olmadığını kaydeden Usta, şöyle devam etti:

“Aksine sağlıklı bir ittifak kurulması için her iki parti açısından da güçlü oldukları ilçelerdeki partinin desteklenmesi gerektiğini, bunun ittifakın toplam oyuna da pozitif yönde yansıyacağını belirttim. Cumhur İttifakı’na zarar verecek hiçbir beyanatta bulunmadım. AK Parti İl Başkanının 3 gün önce söylediği ‘Samsun’da ittifaka ihtiyacımız yok’ sözü üzerine; ittifaka zarar vermemek adına, malum il başkanının adını da anmadan ‘Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından ittifak olmaması yönünde bir tavır gelirse, biz ona da açık olduğumuzu ifade ediyoruz’ dedim. Ayrıca genel başkanımızın, ‘jest ile rest arasında bir harf farkı var’ sözünü hatırlattım.”

‘KENDİMİ SAVUNACAĞIM TEK YER DİSİPLİN KURULU’

Açıklamayı savunma değil bilgilendirme amacıyla yaptığını aktaran Erhan Usta, açıklamasında “Kendimi savunacağım tek yer MHP Merkezi Disiplin Kurulu Başkanlığıdır. Tedbirli olarak ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle merkezi disiplin kuruluna sevk edildiğim tarafıma tebligatla bildirildiğinde öncelikle tedbir kararının kaldırılması için itirazda bulunacağım. Ardından, nasıl ki bu güne kadar; ülkemi, milletimi ve partimi savunduysam, kesin çıkarma talebi üzerine kendimi de güçlü bir şekilde savunacağım. Ayrıca hakikati anlatmak için 4 Ocak 2019 Cuma günü Sayın Genel Başkandan randevu da talep ettim” ifadelerine yer verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.