MHP: Seçim kurullarına siyasi baskı duyumları aldık

MHP: Seçim kurullarına siyasi baskı duyumları aldık

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, seçim kurullarına baskı yapıldığı yönünde duyumlar aldıklarını belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, seçim sonuçlarına itiraz edilen yerlerde, il ve ilçe seçim kurullarına siyasi baskılar yapıldığı duyumları aldıklarını açıkladı. Yıldız, “MHP olarak Türk Milletinin sandığı yansıttığı iradesini sakatlamaya yönelik girişimler sonuç vermeyeceğine inanıyoruz” dedi.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

“Sandıkların açılıp sayım yapılmasından sonra, maalesef milletimizin iradesini sakatlamaya yönelik girişimlere tanık olmaktayız” diyen Yıldız, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim işlerini yöneten ve denetleyen il ve ilçe seçim kurullarının vereceği kararlara ve kurulda bulunan sayın hâkimlerimizin adaletten şaşmayacağına inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Aydın, Elazığ, Hatay, Niğde, Trabzon ve Düzce’de MHP tarafından görevlendirilen hukukçuların bazı sandık sonuçlarına itiraz ettiklerini aktaran Yıldız, “Hukukçu arkadaşlarımız, itiraz yapılan il ve ilçe seçim kurullarına siyasi baskılar yapıldığı duyumlarını partimiz Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlığı’na bildirmişlerdir” dedi.

Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türk Milletinin sandığı yansıttığı iradesini sakatlamaya yönelik girişimler sonuç vermeyeceğine inanıyoruz. İl ve ilçe seçim kurullarının itirazlarımızı ve itiraz gerekçelerimizi hak ve hukuka uygun şekilde, yasaların emrettiği istikamette sonuçlandıracağını bekliyor, hâkimlerimizin vicdanları ile karar vereceklerine inanıyoruz.”

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum