MHP: Milli Eğitim Bakanlığı'na yazıklar olsun

MHP: Milli Eğitim Bakanlığı'na yazıklar olsun

MEB'in 'Andımız' savunmasına MHP'den tepki: Hasım ülkenin bakanlığı bile yapmaz!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Andımız’ konusunda yaptığı belirtilen savunmaya tepki gösterdi: “Bu hakareti, hasım bir ülkenin eğitim bakanlığı yetkililer bile yapmaz.”

Yıldız açıklamasında şunları söyledi, “MEB, öğrenci andımız savunmasında şöyle buyurmuş: ‘Türkler kendi çağdaşı unsurlara göre ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur.’ Yazıklar olsun! Bir ülkenin eğitim bakanlığının tarih bilgisinden ve tarih bilincinden bu kadar uzak olması hayal bile edilemez.

MEB’e 2250 yıl önce Milli Eğitim Bakanlığının gerçekdışı değerlendirmesine Hun İmparatoru cevap vermişti. ‘Ok ve yay gerebilen kavimleri bir aile gibi birleştirdim; Şimdi onlar Hun oldular.’ MeteHan. Bilge Kağan da binlerce yıl önce bu gayri milli düşünceye Orta Asya bozkırlarından şöyle cevap vermişti: ‘Ey Türk! Senin ilini ve töreni kim bozabilir.’ Başında milli sıfatı olan eğitim bakanlığının Türk milletine karşı yapmış olduğu bu hakareti, hasım bir ülkenin eğitim bakanlığı yetkililer bile yapmaz. Bu bir savunma değil, adeta aşağılamadır. Konunun takipçisi olacağız.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.