MHP Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu

MHP Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu. Akşener, MHP ile ilgili olarak "Partimize ve namusumuza dil uzattılar" ifadelerini kullanmıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu. Akşener, MHP ile ilgili olarak “Partimize ve namusumuza dil uzattılar” ifadelerini kullanmıştı.

Suç duyurusunun ardından MHP Lideri Bahçeli’ye yakın kaynaklar şu açıklamayı yaptılar; Sayın Akşener’in namusuna kimin, nerede, hangi iftirayı attığı meçhul. Siyasi ahlakımız, vicdani ve insani vasfımız hiç kimsenin böyle bir zan ve töhmet altında bırakılmasına razı gelmez, onay vermez. MHP, medyaya yansıyan böylesi ağır bir suçlamanın aydınlığa kavuşması için, konuyla ilgili dedikodu yapan birkaç İP’li milletvekili hakkında ve bahsedilen 2015 yılındaki kaset olayının derinleştirilerek aydınlatılması konusunda suç duyusunda bulunmayı tartışmakta ve düşünmektedir.  MHP’ye ve Liderine yönelik iftiranın ağırlığı dikkate alındığında bunu kaçınılmaz bir zaruret olarak değerlendiriyoruz. İYİ Parti’de her şeye rağmen fedakarca çaba ve çalışmalar gösteren, bir vesileyle içimizden kopmuş arkadaşlarımızın gayretlerinin gerisinde kalmış Sayın Akşener, ne zaman partisinin genel başkanlığından ayrılmayı düşünüyor? Bunu merak ediyor ve sormak istiyoruz.

İYİ Partili Hayati Arkaz’ın, Bahçeli’nin elini öpmesi üzerine Akşener tepkisini şöyle dile getirmişti; “Ben siyasi nezaketi iyi bilirim. Ancak bu yapılan siyasi nezaket değildir. Partimize; FETÖ’cü, ipsiz sapsız diyen ve hatta genel başkanın namusuna kadar laf edenlere böyle hürmet göstermek siyasi nezaket değildir. Bizim ilkelerimize bağlı kalacak olanlara yanımızda yer alabilir. Uymayanlar derhal İYİ Parti’yi terk etsin”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.