MHP, İstanbul'da iki belediyeyi istedi iddiası

MHP, İstanbul'da iki belediyeyi istedi iddiası

MHP'nin İstanbul Büyükşehir'e aday göstermeme karşılığında İstanbul'da Bahçelievler ve Büyükçekmece belediyelerinde AK Parti'nin kendilerini desteklemesini talep ettiği öne sürüldü.

Cumhur İttifakı’nın iki ortağı AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde de işbirliği yapmasına yönelik görüşmeler sürerken, İstanbul için yeni bir iddia gündeme geldi.

İstanbul Büyükşehir için aday göstermeme kararı alan MHP’nin bunun karşılığında biri AK Partili diğeri CHP’li iki belediyede kendisinin desteklenmesini istediği öne sürüldü.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, “İstanbul’un kritik ilçeleri” başlığıyla yayımlanan yazısında, konuya ilişkin şu kulis bilgilerini aktardı:

“İstanbul için sürpriz olacak bir beklentiden söz edelim. AK Parti-MHP ittifakının nasıl olacağı merakla beklenirken, kulislere düşen bilgi yeni bir duruma işaret ediyor.

Denilen şu: MHP, İstanbul’da büyükşehir adayı çıkarmayacak ama buna karşılık iki ilçe belediyesi isteyecek.

— Biri Bahçelievler diğeri de Büyükçekmece… Bu nasıl formüle edilir bilinmez ama ilginç. MHP’nin biri AK Parti’nin diğeri de CHP’nin elinde olan iki belediyeyi istemesi iddialı olacağını gösteriyor.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.