MHP af teklifini Meclis'e getirmekte ısrarlı

MHP af teklifini Meclis'e getirmekte ısrarlı

AK Parti'den gelen 'af gündemimizde yok' açıklamasına karşın, MHP hazırladığı taslağı Meclis'e getirmekte kararlı. MHP yönetiminin, af teklifini olgunlaştırdıktan sonra Bahçeli’ye sunacağı ve ardından AK Parti'yle görüşmelere başlayacağı belirtiliyor.

MHP’nin gündeme getirdiği kısmi af tartışması devam ediyor. 50 milletvekili bulunan MHP’nin, teklifi hazırladıktan sonra diğer partilerle bir uzlaşmaya varılmasa dahi konuyu TBMM gündemine getireceği belirtiliyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in MYK toplantısı sonrasında, “af gündemimizde yok” açıklaması MHP’de de dikkatle izlendi. Önder Yılmaz’ın Milliyet’teki haberine göre, MHP kulislerinde af teklifinin gündeme gelme gerekçelerine bir kez daha vurgu yapıldı. Cezaevlerindeki kapasite sorunu ile tutuklu ve hükümlü sayısına işaret edilerek, bir isyan olasılığının altı bir kez daha çizildi.

Af teklifinin gündeme gelmesiyle birlikte MHP Genel Merkezi’ne her gün çok sayıda telefon geldiği de belirtiliyor. Bahçeli’nin af düzenlemesinden vazgeçmelerinin söz konusu olmayacağını, seçim beyannamesinde yer aldığı gibi sonuna kadar, aynı kararlılıkla takibini yapacaklarını dile getirdiği ifade ediliyor. MHP’nin milletvekili sayısının 50 olduğunu ve yapabileceklerinin en iyisini yapacaklarını vurgulayan Bahçeli’nin AK Parti’nin tutumunu ise, “kendi takdirleri” diye değerlendirdiği bildirildi.

MHP yönetimi, af teklifini olgunlaştırdıktan sonra Bahçeli’ye sunacak ve son şeklini bu aşamadan sonra verecek. Ardından AK Parti ve diğer partilerle temasa geçecek olan MHP, bir ilerleme kaydedilsin veya edilmesin teklifi TBMM Başkanlığı’na sunacak.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.