MGK: Türkiye, Münbiç'te inisiyatif kullanmaktan çekinmeyecek

MGK: Türkiye, Münbiç'te inisiyatif kullanmaktan çekinmeyecek

Beştepe'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Yazılı açıklama yapıldı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Beştepe’de yapıldı. 4 saat 20 dakika süren toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Münbiç’teki teröristlerin bir an önce bölgeden uzaklaştırılması gerektiği, aksi taktirde Türkiye’nin diğer bölgelerde olduğu gibi burada da bizzat inisiyatif kullanmaktan çekinmeyeceği belirtilmiştir” denildi.

‘IRAK DEVLETİNİN ÖNLEM ALMASI BEKLENİYOR’

MGK toplantısının ardından yazılı açıklama yapıldı. Toplantıda, Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili bilgi sunumu yapıldığı aktarıldı.

Suriye’de bulunan Menbiç kenti ve Irak’a harekat düzenlenebileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Münbiç’teki teröristlerin bir an önce bölgeden uzaklaştırılması gerektiği, aksi takdirde Türkiye’nin, diğer bölgelerde olduğu gibi burada da bizzat insiyatif kullanmaktan çekinmeyeceği belirtilmiştir. Fırat’ın doğusundaki Suriye topraklarında yuvalanan teröristlerle ilgili de aynı kararlılık içinde olduğumuz vurgulanmıştır. Suriye’nin yanı sıra, Sincar ve Kandil başta olmak üzere, Irak’ın çeşitli yerlerinde de ülkemize saldırmak üzere yerleşen bölücü terör örgütünün bölgedeki faaliyetlerinin, öncelikle Irak devleti tarafından önlenmesinin beklendiği, bunun mümkün olmaması hâlinde ise bizzat Türkiye tarafından engelleneceği ifade edilmiştir.

‘TÜRKİYE, HAK VE MENFAATLERİNDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEK’

Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki gelişmelerin de ele alındığı ifade edilen açıklamada, “Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki gelişmeler hakkında genel bir değerlendirme yapılmış; bilhassa Yunanistan’ın iyi komşuluğa aykırı tutum ve davranışlarının tarafımızdan hassasiyetle takip edildiği ifade edilmiş, Türkiye’nin hak ve menfaatlerinden asla taviz verilmeyeceği karar altına alınmıştır”  denildi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.