Mezopotamya Spor Festivali başlıyor

Mezopotamya Spor Festivali başlıyor

Diyarbakır  Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği, Mezopotamya Kulüpler Birliği’nin desteklediği “MîhrîcanaWerzîşêya Mezopotamyayê” (Mezopotamya Spor Festivali) başlıyor.

23-28 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılması planlanan festivale toplam 1300 sporcu katılacak. Rojava, Efrin, Cezire ve Kobane kantonundan da sporcuların katılacağı festivalde; basketbol, voleybol, futbol, hentbol, teakwondo, karate, masa ve kort tenisi, görme engelli judo, tekerlekli sandalye basketbol ve atletizm branşlarında sporcular yarışacak.

Çeşitli konser ve panellerinde yer alacağı festival etkinlikleri kentin dört bir yanında yapılacak. Spor festivali 23 Haziran 2014’de tüm sporcuların ve organizasyonu destekleyen Mezopotamya Kulüpler Birliği bileşenlerinin de katılımıyla Dağkapı Meydanı’ndan Atatürk  Şehir Stadyumu’na yapılacak olan kortej yürüyüşüyle start alacak.

Kürtler için büyük bir öneme sahip olan, günümüzde bölgenin farklı yörelerinde nadir olarak oynanan ve unutulmayla karşı karşıya kalan Birê oyunu spor festivalin ilk gününde Diyarbakır Atatürk Şehir Stadyumunda yapılacak müsabakayla yeniden canlandırılacak.

Hakkari, Diyarbakır ve Kızıltepe Belediyesi Kadın Futbol takımları da festival etkinlikleri kapsamında sahada ter dökecek. Yurt içi ve yurt dışından festivalle katılacak olan 1300 sporcu Çınar yolu üzerinde bulunan Diyarbakır  Yenişehir Belediyesi Spor Tesisleri’ndeki çadırlarda konaklayacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.