Mevlüt Çavuşoğlu: Menbiç bizim için hassas bir konu

Mevlüt Çavuşoğlu: Menbiç bizim için hassas bir konu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Menbiç operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Canlı yayında NTV'nin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk askerinin Menbiç'te keşif ve devriye görevine başladığını söyledi.

Türkiye ile ABD arasında yapılan Menbiç anlaşmasının ardından başlatılan devriye gücü çalışmalarına ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yaptı.

Türk askerinin dün Menbiç’in dışında devriye gezdiği görüntüler yayımlanırken, Anadolu Ajansı’nın Suriye-Ortadoğu muhabiri Levent Tok Menbic çevresinde görülen zırhlı araçlar için “Bir test sürüşü diyebiliriz” demişti.

Çavuşoğlu’nun açıklamaları şöyle; “Bazen karşı karşıya kaldığınız tehditler için sert güç lazım Afrin’de, Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi. Bazen de diplomasiyi en iyi şekilde işletmek lazım. Münbiç konusu bizim için hassas bir konu. Suriye’de bunlar olurken YPG/PKK Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturmak istedi. Fırat’ın batısına geçmek istemesi onlar açısından önemliydi. Biz ABD’ye bunları kullanmayın dedik, onlar önce biz kullanmayacağız dedi sonra operasyon için lazım dediler. 4 Haziran’da görüşmeleri onayladık. Şimdi uygulama safhasındayız. Dün keşif gücünü gönderdik. YPG/PKK buradan çıkacak, silahları elinden alınacak.”

’21’İNDE İLK TESLİM İÇİN TÖREN YAPILACAK’

F-35’lerin teslimiyle ilgili de açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “21 Haziran’da F-35’lerin ilk teslimi için tören yapılacak” şeklinde konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.