Metropoll anketi: Barajı sadece 3 parti geçebiliyor

Metropoll anketi: Barajı sadece 3 parti geçebiliyor

Metropoll Araştırma Kuruluşu, Türkiye'nin Nabzı Değerlendirmesi Aralık 2019 başlığı altında, "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunun sorulduğu anketin sonuçlarını açıkladı.

Metropoll, ‘Türkiye ‘nin Nabzı Değerlendirmesi Aralık 2019’ araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Ankette katılımcılara , “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Kullanıcıların, yüzde 41’i AKP cevabını verirken, yüzde 24.8’in tercihi CHP oldu. İlk iki sırayı yüzde 11 ile HDP ve yüzde 9.8 ile Milliyetçi Hareket Partisi takip etti. İYİ Parti ise MHP’nin ardından yüzde 8.3 ile beşinci sırada kendine yer buldu.

Ahmet Davutoğlu’nun kurucu genel başkanı olduğu Gelecek Partisi’nin oranı yüzde 2 olurken, bu yıl yeni kuracağı partiyle siyasi kariyerine devam etmesi beklenen Ali Babacan’ın partisi kullanıcıların yüzde 1.7’si tarafından tercih edildi.

Anket sonuçlarına göre; partilerin meclise girmeleri için gerekli olan yüzde 10 barajını AKP, CHP ve HDP geçerken, geriye kalan partiler barajı geçmeyi başaramadı.

Ankette, kararsız seçmenlerin oranı yüzde 5.4 olurken, cevap vermekten kaçınan kullanıcılar yüzdenin 7.8’ini kapsadı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.