Metiner, Albayrak'ın istifasını Arınç'a bağladı: Reis ayar versin

Metiner, Albayrak'ın istifasını Arınç'a bağladı: Reis ayar versin

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası sürecindeki gelişmelere, AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner'den tepki geldi.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının ardından, AK Parti içinden çeşitli açıklamalar gelmeye devam ediyor. AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, toplantılarda konuşulanların sızdırıldığını belirterek, bu konudaki haberlerin doğru olduğunu da doğrulamış oldu.

Metiner'in Albayrak'ın istifası ve sonrasında yaşanan gelişmelere dair Twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

Uyarı/yorum: 
Kapalı kapılar arkasında ekonomi yönetimine dair her türlü eleştiri makbuldür. Lakin yapılan toplantı içeriklerinin basına sızdırılması yanlıştır. “Şu kişi brifing verdi, B. Albayrak filanı kovdu, üstüne yürüdü!” bilgilerini kim servis ettiyse haindir, namerttir.

Devletin istişare organında görevli bir eski siyasetçinin kalkıp tv ekranlarında Berat Albayrak yönetimindeki ekonomiyi eleştirmesi zinhar kabul edilemez, yanlıştır. Devlet organlarında kalması gereken bilgiler faş edilmemeli. Bu yanlışlara artık son verilmeli.

Siyaset yapmaya meraklı olanlar veya kamuoyuna kişisel eleştirilerini siyasete zarar verecek şekilde sunmayı gerekli görenler devlet organlarında görev almamalı. Reis yaşanan üzücü tecrübelerden hareketle devlet organlarına ve siyasetin kendisine ayar vermeli.

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, ekonomideki duruma ilişkin Kanal 42'ye, Albayrak'ın istifasından bir gün önce açıklamada bulunmuştu. 

 Arınç, "Ekonomide sıkıntı yok, bu psikolojik" diyen Albayrak'a "Ekonomide sıkıntılar mutlaka var. Hatta bakanımız 'ekonomide sıkıntı yok, bu psikolojik' dediği zaman hem kendisine itiraz ettim" eleştirisinde bulunmuştu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.