Metin Feyzioğlu: Tahir köprü insandı, köprüdekileri vuruyorlar

Metin Feyzioğlu: Tahir köprü insandı, köprüdekileri vuruyorlar

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, öldürülmesinin yıl dönümü nedeniyle Tahir Elçi hakkında açıklama yaptı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Facebook hesabından yaptığı canlı yayında, silahlı saldırıda öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi andı. Tahir Elçi’nin ölümünün üzerinden 2 yıl geçtiğini söyleyen Feyzioğlu, “Çok acı bir gündü. Gerçekten yüreğimiz yandı, hala yanıyor” dedi.

‘TAHİR ELÇİ, ŞİDDETE KARŞI BİR İNSANDI’

Tahir Elçi’yi andığı için iki farklı görüştekiler tarafından saldırıya uğradığını belirten Metin Feyzioğlu, “Biliyorum ki, Türkiye’nin büyük çoğunluğu bu olanlardan mutlu değil. Tahir Elçi, şiddete karşı bir insandı. Öldürüldüğü anda tam hendeklerin dibindeydi ve ‘Burada silah istemiyoruz’ diyordu. Oradaki en yakın silah, bölücü terör örgütünün silahlarıydı ve doğal olarak ilk kastettiği de o silahları istemediğiydi” ifadelerini kullandı.

‘TAHİR KÖPRÜ BİR İNSANDI’

Elçi’nin bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle saldırıya maruz kaldığını ifade eden Feyzioğlu, “O cümle çoğumuz açısından kabul edilebilir değil. Ama bir cümleydi bu ve onun öldürülmesini sevinç çığlıklarıyla karşılamayı asla hak etmeyen bir cümleydi. Çünkü Tahir Elçi, şiddete karşıydı” diye konuştu.

“Niye öldürüldü diye çok düşündüm” diyen Metin Feyzioğlu, “Çünkü Tahir köprü insandı, köprüdekileri vuruyorlar. Kutuplaşan, birbirine düşmanlaşan bir ülkede, düşmanlaştırılan bir toplumda köprüde olmak zor.  Çünkü sesinizi hem içinden geldiğiniz bir tabana duyuracaksınız hem de toplumun öbür kısmına da elinizi uzatacaksınız. İşte köprüdekine elini uzattığı da vuruyor, bazen sesini duyurmaya çalıştığı tabanı da vuruyor” dedi.

‘PEK DE TESADÜFEN VURULMUŞ GİBİ DEĞİL’

Tahir Elçi’yi vuranların 2 yıldır bulunamadığını dile getiren Feyzioğlu, “Kimin vurduğunu bilmiyorum. Biz devlet değiliz, bilemeyiz. Kolay bir iş olmadığını biliyorum. Türkiye’nin düşmanlarının sayısının inanılamayacak kadar arttırdığı bir dönemde, bir yabancı istihbarat örgütü Türkiye’yi karıştırmak için mi vurdu, bilmiyorum. Teröristleri kovalayan polislerin açtığı ateşle, teröristlerin ateşi arasında mı kaldı, bilmiyorum. Ama Tahir vuruldu ve aldığı yarada pek de tesadüfen vurulmuş gibi değil” şeklinde konuştu.

‘CENAZEYE KATILMASAYDIK YAŞAYAMAZDIK’

Elçi’nin cenazesine katıldığı için saldırıya maruz kaldığını belirten Feyzioğlu, “Ne o cenazeye katıldığımız için pişmanız, katılmasaydık yaşayamazdık, ne de Tahir’i ‘Devlet vurdu’ demediğim için pişmanım. Böyle bir şey söylemem. Ancak soruşturmanın sonuçlanmasını beklerim” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.