Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı

Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı

Hafta ortasından itibaren hava sıcaklıkları düşecek. Yarından itibaren etkili olacak sağanak yağışlar çarşamba günü Doğu Anadolu'da etkili olacak. Perşem ve cuma günleri ise karla karışı yağmur etki alanını genişletecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, havanın bugün Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli ve Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Bugün hissedilen soğuk hava hafta boyunca etkisini gösterecek. Pazartesi günü Karadeniz Bölgesi’nde etkili olacak sağanak yağış cuma gününe kadar tüm ülkeyi etkisi altına alacak. Salı günü Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Marmara bölgesinin bazı illerinde bugün sağanak etkili olacak.

Salı günü Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan’a kar yağacak. Ege ve Akdeniz bölgelerinde güneşli hava etkisini gösterecek fakat İstanbul’da sağanak yağış bekleniyor.

Cuma günü Türkiye’nin büyük bölümü soğuk havanın etkisinde. Birçok ilde kar ve sağanak yağış etkili olacak. Hafta boyunca Doğu Anadolu illerinde etkili olan kar yağışı İstanbul’un kapısına kadar dayanacak. Perşembe ve cuma günleri Bolu’da kar yağışı bekleniyor.



Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.