Mesud Barzani: Kürdistan bayrağı birliğimizi simgeliyor

Mesud Barzani: Kürdistan bayrağı birliğimizi simgeliyor

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, 1999'da ilan ettiği 'Kürdistan Bayrak Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde bugün Kürdistan Bayrak Günü kutlanırken, Kürt lider Mesud Barzani de özel bir mesaj yayımladı. Bölgesel Yönetim’in eski başkanı, “Kürdistan bayrağı bizim birliğimizi, barış, özgürlük ve birlikte yaşam mücadelemizi simgeliyor. Kürdistan Bayrak Günü’nde, kutsal bayrağımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Kürdistan parlamentosunun 1999’da aldığı kararla ‘Kürdistan Bayrak Günü’ olarak kabul edilen 17 Aralık gününde, bölgesel yönetim çeşitli etkinlikler düzenliyor. Öğrenciler, memurlar ve özel sektör çalışanları işe geleneksel Kürt kıyafetleriyle gidip Kürdistan bayraklı rozet takarken, Erbil’de Başbakan Neçirvan Barzani ve hükümet yetkililerinin katılımıyla resmi tören yapıldı. Selahaddin Üniversitesi’nde de 25 bin öğrencinin katılımıyla bir etkinlik düzenlendi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.