Mesud Barzani KDP'nin adayını açıkladı

Mesud Barzani KDP'nin adayını açıkladı

Kürdistan Demokrat Partisi, anayasal olarak Kürtlere ayrılan Irak cumhurbaşkanlığına Fuad Hüseyin'i aday gösterdi. Hüseyin'in adaylığını bizzat Mesud Barzani açıkladı.

Irak’ta anayasal olarak Kürtlere ayrılan cumhurbaşkanlığı makamına Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) tarafından aday gösterilen isim de belli oldu. KDP, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) eski Başkanlık Divanı Başkanı olan Fuad Hüseyin’i aday gösterdi.

Hüseyin’in adaylığı, IKBY’nin eski başkanı olan Mesud Barzani tarafından açıklandı. Barzani, eski sağ kolu olan Hüseyin’in KDP adayı olacağını resmi internet sitesinden şu ifadelerle duyurdu: “Partim, cumhurbaşkanı adayını belirleme görevini bana verdi. Fuad Hüseyin’i yeteneği nedeniyle cumhurbaşkanı adayı gösterdim.” Barzani, Kürtlerin ortak bir aday çıkarmayı arzulamalarına rağmen bunun gerçekleşmediğini de belirtti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.