Mesud Barzani iki yıl sonra Bağdat'ta

Mesud Barzani iki yıl sonra Bağdat'ta

Kürt lider Mesut Barzani 2016'dan bu yana Bağdat'ı ilk kez ziyaret ediyor. Erbil-Bağdat ilişkilerinin bağımsızlık referandumu sonrasında gerilmesinin ardından ziyaret kritik önem taşıyor.

Iraklı Kürt lider Mesud Barzani, 2016’dan bu yana ilk kez resmi temaslarda bulunmak üzere Irak’ın başkenti Bağdat’a gitti.

Ziyaret, geçen yılki bağımsızlık referandumu ve Irak ordusunun Ekim 2017’de Kerkük’e düzenlediği operasyonun ardından Erbil-Bağdat ilişkilerinin gerilmesi sonrasında sembolik önem taşıyor.

Barzani ve beraberindeki heyeti, Bağdat Uluslararası Havalimanı’nda Irak Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi ile Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi Amiri’nin yanı sıra bazı üst düzey yetkililer karşıladı.

Barzani bugün Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Kanun Devleti Başkanı Nuri Maliki, El Hikme Koalisyonu Başkanı Emmar el Hakim’in yanı sıra Sünni liderlerle görüşecek. Yarın da Necef kentinde geçerek Şii Sadr hareketinin lideri Mukteda Sadr ile bir araya gelecek.

Iraklı Kürt lidere eşlik eden heyette, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, KDP Politbüro Üyesi Azad Berwari, Umed Sabah ve Mesud Haydar bulunuyor.

Barzani Bağdat’ı en son, Musul’daki IŞİD operasyonu öncesinde ziyaret etmiş, dönemin Irak Başbakanı Haydar Abadi ile görüşmüştü.

Iraklı Kürt liderin Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı’nda görev süresi Kasım 2017’de dolmuş, Barzani yetkilerini bölgesel parlamento, başbakan ve hükümete devretmişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.