Mesud Barzani: DAİŞ’in yaptığı, her açıdan soykırımdır

Mesud Barzani: DAİŞ’in yaptığı, her açıdan soykırımdır

IŞİD’in Şengal saldırısının yıl dönümünde bir mesaj yayımlayan Başkan Mesud Barzani, IŞİD’lilerin Şengal halkına karşı işlediği suçun her açıdan soykırım olduğunu belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesinin eski başkanı Mesud Barzani, 3 Ağustos 2014’te IŞİD tarafından Şengal’de yapılan soykırımın yıl dönümünde yayımladığı mesajda, Erbil ile Bağdat’ın, Şengal’i birlikte inşa etmesi gerektiğini vurguladı.

Barzani'nin mesajı şu şekilde:

“3 Ağustos, yürek burkan bir trajedidir. DAİŞ’li teröristlerin Şengal halkına yaşattığı felaket, her açıdan soykırımdır ve hem içerde hem de dışarda o felaketin soykırım olarak tanınması ve kaçırılan kişilerin geri getirilmesi için daha fazla çaba gösterilmelidir. Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Bağdat, Şengal’in yeniden inşası ve Şengal yönetiminin halkın elinde olması için de ortak bir yolda buluşmalı. Şengal felaketi, milletimize yönelik diğer felaketlerin devamıdır ve milletimiz hep varlığını korumuştur. Ezidi kardeşlerimizin, Kürdistan halkının ayrılmaz bir parçası olduğunu ve her şekilde kendilerini desteklediğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Şengal felaketinin yıldönümünde, o felakette şehit olanların ve Şengal’i savunup kurtarmak adına canlarını feda eden kahraman Peşmergelerin ruhlarına selam olsun.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.