Mesrur Barzani: Irak'ın petrol kararını reddediyoruz

Mesrur Barzani: Irak'ın petrol kararını reddediyoruz

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Irak'ın petrol ve doğalgaz kaynaklarıyla ilgili verdiği kararı reddettiklerini açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Davos'ta yaptığı açıklamada Irak Federal Yüksek Mahkemesi'nin petrol ve doğalgazla ilgili verdiği kararı reddettiklerini açıkladı. Reuters'in haberine göre Barzani, kararın anayasal değil "siyasi" olduğunu söyledi.

Bağdat, Kürdistan Bölgesi'ndeki petrol ve doğalgaz şirketlerinden sözleşmelerini Irak Milli Petrol Şirketi ile yenilemelerini talep etmişti. Irak Federal Yüksek Mahkemesi, şubat ayındaki kararında IKBY bölgesindeki şirket faaliyetlerinin yasal dayanağı olan 2007 tarihli Petrol ve Doğalgaz Yasası'nı anayasaya aykırı ilan etmişti.

Irak Petrol Bakanı İhsan İsmail de 7 Mayıs'ta yaptığı açıklamada Yüksek Mahkeme kararının uygulanmaya başlayacağını açıklamıştı. Irak ham petrol kaynaklarının kendilerine teslim edilmesini istemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum