Mesrur Barzani: Irak hükümeti ile anlaşmaya hazırız

Mesrur Barzani: Irak hükümeti ile anlaşmaya hazırız

Irak'ın Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, diyalog çağrısında bulunan Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’ye yanıt olarak, yasalar çerçevesinde sorunların çözüme kavuşturulmasına hazır olduklarını belirtti.

Mesrur Barzani, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nin Erbil ile nihai bir çözüme varılması için yaptığı ulusal diyalog çağrısına yanıt verdi.

Rudaw'ın haberine göre; Kazımi’nin çağrısına destek verdiğini belirten Barzani, Irak ve Kürdistan Bölgesi arasında yaşanan sorunların tamamen çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirdi.

Başbakan Barzani, “Yasalar çerçevesinde sorunların çözüme kavuşturulmasına hazırız” dedi. 

Irak Başbakanı Kazımi, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözüme kavuşturulması için “ulusal diyalog” çağrısında bulunmuştu.

Irak’taki siyasi tarafların aralarındaki çekişmeleri bir kenara bırakmaları gerektiğini vurgulayan Kazımi, “Halkımızın taleplerini yerine getirmek için ulusal bir diyalog çağrısında bulunuyoruz. Bizler 6 bin yıldır birlikte yaşadık ve hala yaşıyoruz ve el eleyiz. Tıpkı Papa Francis ile Sayın Sistani’nin buluşan elleri gibi. Irak, barışın ve insani mesajı, hoşgörünün tacı, özgürlüklerin ve fikirlerin ülkesidir” ifadelerini kullanmıştı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de Mustafa Kazımi’nin “ulusal diyalog” çağırısını olumlu karşıladıklarını ve desteklediklerini açıklamıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.